Barcelona 1

Sidste indlæg om Barcelona bliver samlede anbefalinger, da de vigtigste punkter allerede er beskrevet henholdsvis her, her, her, her og her. Dette indlæg kommer derfor til at handle om andre gode smagsoplevelser, jeg har erfaret i Barcelona under min seneste tur.

Første anbefaling er mit sidste måltid før hjemrejsen, hvilket var på vegetarcafeen El Colectivo, der ligger meget centralt på adressen Carrer del Pintor Fortuny 22 i El Raval-området. Jeg bestilte en friskpresset blandet juice og en grillet pita med smeltet ost, tomat, oregano og avocado.

Lækker morgenmad til fin pris og generelt hyggeligt sted. Eneste minus er, at de desværre ikke tager visa, og det heller ikke umiddelbart er skiltet tydeligt, så jeg nåede lige at få sved på panden, mens jeg gravede mine sidste mønter frem fra lommen.

Næste anbefalelsesværdige sted er stranden Platja de la Nova Icària lidt nord for fluepapiret Barceloneta samt molen ved siden af, Moll de Gregal. For enden af molen kan man stand up paddle surfe til en fornuftig pris (så fedt!), og på selve molen er flere spisesteder. På Tocca var de brandsøde, lavede gode drinks og serverede gratis italienske hapsere for mig og min veninde bare fordi…!

Barcelona 4Barcelona 2
Barcelona 3
Barcelona 7

Ikke så langt fra Platja de la Nova Icària arbejder min veninde, og lige rundt om hjørnet ligger Café Tras Paso, som ikke kun er hyggelig og laver gode drinks (billede ovenfor), men også serverer en brandgod patatas bravas toppet med lækker dressing samt en anbefalelsesværdig tatar.

En formiddag havde jeg vældigt lyst til gazpacho (igen!) og kom så forbi den hyggelige plads Plaça de Vicenç Martorell, hvor Kasparo ligger lidt gemt ovre i hjørnet bag parasollerne. Her fandt jeg mig en plads i solen og indtog en fremragende gang gazpacho med croutons, en cappuccino og en gang kold ananasjuice on the side.

God pris, hyggelig beliggenhed og skøn morgenmadskombi! Stedet lod til at være velbesøgt af de lokale, der i modsætning til solglade mig foretrak skyggen under parasollerne. Der er desuden en legeplads lige midt på pladsen, så det er også et oplagt sted at spise, hvis man er i Barcelona med mindre børn.

Da jeg var i Barcelona tilbage i 2014, endte min kammerat og jeg flere af aftenerne på en super hyggelig og low key bar, der solgte billige øl og spillede mega god 80’er- og 90’er-musik, nemlig Absenta. Den skulle min veninde naturligvis introduceres for, og der var præcis lige så hyggeligt som i 2014. Absenta holder altså stadig, omend øllene er steget lidt i pris.

Barcelona 8
Barcelona 9
Barcelona 10
Barcelona 12

Til sidst vil jeg lige anbefale et par rooftop-barer, hvor vi tog op efter aftensmad og fik nogle drinks, nød udsigten ud over Barcelona og faldt i snak med nogle flinke mennesker, mens solen gik ned.

Den ene ligger på toppen af Yurbban Trafalgar Hotel, hvor der var den flotteste panoramaudsigt ud over byen, som vi nød, mens der blev skålet i økologisk sangria. Det ser lidt fancy ud, når man googler det, men om aftenen er det ret chill. Desværre må ikke-hotelgæster dog ikke opholde sig i den ende, hvor poolen er.

Den anden rooftop ligger på Hotel Pulitzer og er mere hipster og smart i det med grønne planter, omend uden nævneværdig udsigt, men altså meget hyggelig. Begge steder kan klart anbefales at besøge.