Gazpacho

Så er jeg hjemvendt efter fem skønne og meget varme dage i Barcelona, og hvis der især er én ting, jeg blev stor fan af dernede ud over stand up paddling og sangria lavet på cava, så er det gazpacho.

Jeg endte faktisk med at spise denne fremragende kolde suppe til frokost tre af dagene, og allerede dagen efter hjemkomst (det vil sige i går), gav jeg mig i kast med at lave min egen version. Jeg startede dog med at smide nogle håndfulde tomater og en skåret peberfrugt i ovnen med noget olivenolie for at få sødmen mere frem.

Efter cirka 15 minutters tid ved 200 grader hev jeg skindet af tomaterne og blendede dem sammen med peberfrugt, ½ skrællet agurk, 1/4 rødløg, ½ fed hvidløg, en håndfuld cherrytomater, en stængel bladselleri, lidt sherryvineddike og en skive udhulet surdejsbrød. Der blev smagt til alene med salt og peber, efter massen var blendet jævn.

Som topping stegte jeg tern af surdejsbrød i olivenolie og puttede på sammen med skrællen fra den halve agurk skåret i tern, lidt cherrytomat og et par blade fra bladsellerien. SÅ lækkert, særligt i sommervarmen – som forhåbentligt også rammer Danmark snart.