Plantekasser 1

Dette forår har altanen fået den helt store omgang: Ud med over ti år gamle ødelagte stole og cafébord, væk med slidte plastikaltankasser og udpint plantejord fyldt med ukrudt og så ellers smidt kul-kuglegrill og gammel havebænk op på Den Blå Avis, hvor begge blev solgt og afhentet lynende hurtigt.

Ah! Det lettede. Tilbage stod blot mine blåbærbuske samt rhododendronen, som jeg har haft, lige siden vi flyttede ind. Sidstnævnte er nu pottet over i en ny, fin sivkurv og har fået en bambusskammel at stå på, så dens blade bedre kan nå solen. Og det er den vist ganske godt tilfreds med, for efterfølgende er den begyndt at skyde et væld af blomsterknopper.

Derudover er der kommet nye kurvemøbler til, et malet træbord fundet på loppemarked, fire højthængende altankasser til nysåninger, der skal skånes for lækkersulten kanin, og en håndfuld krukker fyldt med blomstrende lavendel fra torvemarkedet.

Men det bedste køb er nu en gang mine to håndlavede plantekasser af douglasgran, som jeg har købt hos Egon fra Juelsminde på Den Blå Avis. Jeg har længe ledt efter smalle, men dybe plantekasser, men de er simpelthen ikke til at opstøve præfabrikerede. Heldigvis faldt jeg over Egons annonce, og han lavede disse to på mine ønskede mål og så med en bund i.

Plantekasser 2
Plantekasser 3
Plantekasser 4

Kommunikationen med Egon var fuldstændig ligetil og problemfri, og han gik i gang med at lave mine plantekasser med det samme. Jeg valgte målene cirka 1 meter i længden, 20 cm. i dybden og 30 cm. i højden til begge kasser, og for det skulle jeg blot slippe 450 kr. i alt! Scoop!

Et par dage efter kunne vi afhente kasserne – nogle massive og herre tunge sataner, men af fremragende kvalitet, og douglasgran er tilsyneladende et yderst solidt materiale, så længe det ikke står direkte på jord eller i vandige omgivelser.

Så snart jeg kom hjem, valgte jeg at betrække indersiden af begge kasser med plastik, hvor jeg i bunden med en stegenål prikkede rigeligt med huller, så eventuelt overskydende vand vil kunne løbe fra og ud igennem revnerne mellem plankerne i bunden, så der ikke opstår forrådnelse.

Plastikken lod jeg nå op til cirka 5 cm. fra overkanten, hvor det blev fæstnet med gaffatape hele vejen rundt, og så blev der ellers fyldt godt med økologisk plantejord i. For at kasserne ikke har direkte kontakt med altanens brædder, satte jeg halve korkpropper i hvert hjørne, så de lige er løftet et par centimeter fra underlaget.

Plantekasser 5
Plantekasser 6
Plantekasser 7
Plantekasser 8

Fra mine tidligere altankasser (se indlægget her, hvor fint det så ud for fire år siden) havde jeg nænsomt gravet alle mine flerårige urter op med rodnet og lagt klar til de nye kasser, og især mynten har altså virkelig det vildeste underjordiske liv!

På billederne i dette indlæg er der gået cirka en måneds tid, efter alle planterne er blevet sat i de nye kasser, og de boomer nu frem i denne våde solskinsforsommer, så jeg glæder mig til at se, hvad det hele skal blive til, nu de har så megen jord at boltre sig i.

Pointen med mit indlæg er egentlig blot at vise de fine kasser frem og tippe om Egon, som jeg klart vil anbefale, man kontakter, hvis man har brug for plantekasser i særlige mål. Jeg er SÅ glad for de her, så jeg synes, han fortjener lidt god reklame :-)