The Boardwalk Bar 1

Da min veninde og jeg havde hjemrejsedag, skulle vi først transporteres med færge fra øen La Digue til den større ø Praslin og derfra videre med en anden færge til hovedøen Mahé. Men da vi ankom til lufthavnen, var der stadig adskillige timer, til vi skulle flyve.

Det flinke lufthavnspoliti tilbød dog at opbevare vores bagage i et aflåst rum (og fik lidt drikkepenge ved afhentningen, hvilket er kotyme), og så skulle vi ellers beslutte os for, hvad vi ville fordrive tiden med. Lufthavnen er meget lille, så vi gad ikke bare hænge ud dér.

Hovedstaden Victoria ligger relativt tæt på lufthavnen, men jeg var ikke just begejstret for byen med den megen trafik i de smalle gader, stinkende sodbusser og små butikker fyldt med plastik- og turistskrammel. I stedet besluttede vi at tage en bus til Eden Island.

Eden Island er en kunstig ø beliggende mellem Victoria og lufthavnen, og den er fyldt med rigmandsvillaer, luksusresorts, et stort, prangende og meget europæisk indkøbscenter (inkl. en Spar-købmand!) samt en marina med gigantiske yachts liggende side om side.

The Boardwalk Bar 2
The Boardwalk Bar 3

Hele ideen med at udbygge en ø kun til rige mennesker sådan et sted er i min optik mega plat. Selv strandene er bevogtede og tilhører de luksusvillaer og store hoteller, der ligger på øen, så man kan ikke bare tage derover og benytte strandene, hvis man ikke “hører til” i forvejen.

Det meste ved Eden Island virkede kunstigt og poleret og slet slet ikke som det dejlige, ægte Seychellerne, min veninde og jeg havde oplevet de forgangne to uger. Jeg ville som turist aldrig vælge at bo et sted som Eden Island, men det er jo nok smag og behag.

Vi hoppede af bussen i en rundkørsel lige ved broen over til Eden Island, og så spadserede vi derover. Marinaen var det første, vi mødte, og vi valgte at slå os ned på The Boardwalk Bar, der lå lige ud til vandet med fantastisk udsigt og et lækkert lounge-arrangement.

Priserne var til vores overraskelse faktisk ikke særligt høje, så efter vi havde bestilt henholdsvis en virgin strawberry mojito og en virgin piña colada til ca. 35 kr. stykket, besluttede vi også at spise frokost her. Personalet var i øvrigt super søde og nede på jorden, og så var der gratis wi-fi. Win!

The Boardwalk Bar 4
The Boardwalk Bar 5
The Boardwalk Bar 6

Der lå vi så og flød i de bløde sofaer, mens vi nød skyggen i den ellers sveddryppende hede og søbede lækre alkoholfri drinks. Vi smagte også hinandens og endte med den konklusion, at den andens lige var en tand bedre, så den næste bestilling var det samme – bare omvendt.

At spise bestilte jeg en steak af filet serveret med pommes og en salat til svarende til ca. 150 kr., og al dyppelse stod i forvejen på bordet til fri afbenyttelse. Min veninde bestilte en slags salat og var lige så tilfreds med sin mad, som jeg af min.

Vi sad og drak, spiste, chillede, hyggesnakkede og tjekkede mails i en god times tid, før vi besluttede at gå en tur rundt på øen og efterfølgende vende snuden tilbage mod lufthavnen. Eden Island er ikke et must at opleve, men hvis man alligevel er derovre, kan frokost på The Boardwalk Bar absolut anbefales.