Chez Jules 1

En af dagene på La Digue lejede min veninde og jeg hver vores cykel via vores guesthouse, og så cyklede vi ellers øen rundt, så langt vi kunne komme. Vi holdt adskillige stop undervejs for enten at fotografere, bade eller begge dele.

Ovre på østsiden af øen, lige før vejen stoppede, kom vi forbi Chez Jules netop passende med, at vi begge trængte til noget køligt at drikke, så vi valgte at sætte os ind i skyggen her og var heldige at få to pladser lige ud til vandsiden.

Min veninde bestilte en frisk kokosnød, som desværre ikke var nær så god, som den vi havde købt af en lokal sælger en uges tid tidligere, da vi lå og slangede os på stranden ved Beau Vallon Beach på Mahé.

Jeg købte en juice af “pawpaw”, som er det lokale udtryk for det, vi kalder papaya. En lettere tyktflydende, men dejligt sød og kølig juice. Og så sad vi ellers der og hvilede bentøjet efter at have overvundet adskillige stejle hældninger på turen dertil.

Chez Jules 2
Chez Jules 3
Chez Jules 4
Chez Jules 5
Chez Jules 6
Chez Jules 7

Hele strækningen fra vores guesthouse på vestsiden af øen, nordom og videre østpå, hvor vejen ender, er kystnær som på det sidste billede her, og selvom vi nu havde tilbragt cirka 1,5 uge i noget nær paradis, kunne vi stadig miste vejret over de ufatteligt smukke omgivelser, vi befandt os i.

Jeg havde hjemmefra købt snorkeludstyr, selvom jeg aldrig havde prøvet at snorkle før, men tænkte at Seychellerne måtte være det oplagte sted at få prøvet dette. Så vi havde pakket maske og snorkel i cykelkurven og fik på skift brugt det flittigt ved et par af de strande, vi kom forbi på cykelturen. Fed oplevelse!

Derudover kunne vi heller ikke lade være med at fylde lommerne i vores shorts med de fineste pastelfarvede muslingeskaller, små konkylier og forstenede minikoraller, der var skyllet op på land, og da vi senere kom hjem på terrassen, hyggede vi os med at sammenligne skatte og blev lige 10 år igen indeni.