Takamaka rom

Som beskrevet i dette indlæg var min veninde og jeg en tur forbi Takamaka-destilleriet på Seychellerne til romsmagning, og der kom også et par flasker med hjem i kufferten. Desværre er toldbegrænsningen blot 1 liter per person, så idet der blev solgt både helflasker og små flasker på 375 ml., valgte vi at købe de små.

Jeg købte to små flasker af deres almindelige mørke rom (43%), som havde en dejligt rund og karamel-agtig smag med en snert af kanel, og den ene af de to flasker var tiltænkt som en gave til en god kammerat, som holder meget af god rom.

Derudover købte jeg en lille flaske af deres kokosrom (25%), selvom det teoretisk set overskred 1-litersgrænsen en smule. Kokosrommen var rigtigt lækker og trope-agtig uden at være kunstig i smagen og med et diskret strejf af vanille.

Hver af flaskerne på 375 ml. kostede 140 SCR, hvilket svarer til 70 kr. Okay billigt for god, lokal rom, og som billedet også afslører, er der allerede blevet nydt et par sjusser fra begge flasker her efter hjemkomst.