Praslin Bonbon Plume 1

Efter seks dage på den største ø, Mahé, rykkede min veninde og jeg videre til den næststørste, Praslin. Det absolut bedste og mest autentiske måltid på denne ø fik vi på strandrestauranten Bonbon Plume beliggende ved bountystranden Anse Lazio.

På Praslin kan man hoppe på en af de tre busser (nummer 61, 62 eller 63) for blot 5 SCR, hvilket svarer til 2,50 kr.! Det er nogle gamle skrammelkasser, der forurener ad helvede til, og de er som regel fyldt til randen primært af lokale plus en håndfuld turister.

Vi kørte til endestationen ved Mont Plaisir og hikede så op ad bjerget ad en grusvej en håndfuld kilometer. Da vi kom til en skillevej, holdt vi til højre, og kort efter åbenbarede sig for os den smukkeste udsigt over frodigt landskab og turkisblåt hav.

Da vejen lidt senere endte, var vi ved en privat grund. Det var dog den rigtige vej, for lige til højre for huset var en sti, der førte videre ned igennem tæt bevoksning, og ca. 200 meter senere stod vi på den smukkeste sandstrand, Anse Lazio.

Praslin Bonbon Plume 2
Praslin Bonbon Plume 3
Praslin Bonbon Plume 4
Praslin Bonbon Plume 5

I den anden ende af stranden fandt vi restauranten Bonbon Plume, og timingmæssigt har vi været virkelig heldige, for ifølge google har restauranten kun åben mellem kl. 12.30 og 15.00, men til gengæld holder de åbent hver dag.

Vi kom forbi lige i tid til frokost og var heldige at få et bord uden at have bestilt først. Vi valgte begge husets friskfangede krabbe serveret i egen skal med ingefærsauce til 445 SCR, altså omkring 220 kr. per person. Lidt dyrt, men et vanvittigt godt valg!

Det var et værre pillearbejde at få kødet ud af krabberne, men det var smadder stemningsfuldt at sidde der midt i heden i skyggen af palmeblade til lyden af dovne bølger og spise frisk krabbe med diverse lækkert tilbehør i form af tomatsalsa, avocadosalat og stegte ris.

Vi drak vand og frisk guavajuice til maden, og det var som at være i paradis! Smukke omgivelser, utroligt lækker mad, venlig betjening og fantastisk selskab. Bonbon Plume er ikke et billigt sted at spise, men det er simpelthen et must try på Praslin.