Marias Rock Cafeteria 1.jpg

Da min veninde og jeg ikke som forventet kunne spise frokost på Takamaka romdestilleri, kørte vi i stedet videre til sydvestsiden af Mahé, hvor jeg havde noteret mig, at Maria’s Rock Cafeteria lå. Ifølge anmeldelserne var dette sted et must try. Så det gjorde vi.

Vi skulle via nogle smalle, snørklede veje, og min veninde, der kørte bilen, var ikke just begejstret for tanken om, at der kunne komme en modkørende, men vi havde heldet med os, og snart kunne vi parkere bilen foran Maria’s Rock Cafeteria.

Vi tog plads ved hjørnebordet på verandaen og fik tildelt menukort og bestilt henholdsvis en kold cola og en bitter lemon-sodavand (ca. 15 kr. for hver) til at slukke den værste tørst. Det var drivende hedt!

Vi besluttede os hurtigt for, at vi hver især ville have hot stone prawns (ca. 115 kr.) og hot stone fish & prawns (ca. 125 kr.). Til alle hot stone-retter medfulgte ris, kreolsk tomatsovs og salat.

Marias Rock Cafeteria 2
Marias Rock Cafeteria 3
Marias Rock Cafeteria 4

Da vi havde bestilt, kom vores værtinde efterfølgende ind med en tallerken til hver af os, hvorpå der var ris og salat. Derudover blev der placeret en sovseskål med den lækre tomatsauce på bordet samt to fade med kæmperejer, stykker af frisk fisk, ananas, peberfrugt, gulerod, løg og et par både lime.

To skåle med henholdsvis en slags smør og safransmør blev stillet ved siden af bordets hot stone grill, som blev antændt, hvorefter værtinden smurte rigeligt med de to smørtyper på den varme stenplade, hvor det straks smeltede sydende og boblende.

Derefter blev vi instrueret i at placere indholdet fra fadene på grillen stykke efter stykke løbende, og så passede vi det ellers bare selv. Wow, det var en cool måde at tilberede sin egen mad på, og det var helt hyggeligt at sidde og være sammen om.

Jeg var ret vild med den kreolske tomatsovs, som vi var nødt til at bede om en ekstra kande af, da vi hurtigt fik smovset hele den første sammen med en god del af risene. Derudover var den safransmør, vi kunne vælge at stege maden i, også virkelig lækker!

Marias Rock Cafeteria 5
Marias Rock Cafeteria 6
Marias Rock Cafeteria 7

Det var noget værre pillearbejde med kæmperejerne, men det var smadder hyggeligt trods fedtede fingre og snask under neglene. En skylleskål havde været rart, men vi valgte bare at pille det hele på én gang og så gå ud at vaske fingre lige efter.

Det var helt åbenlyst, hvorfor stedet her har så fine anmeldelser på nettet, for det er virkelig lækker mad, en fed oplevelse at lave det selv på hot stone grill, og så er det faktisk også temmeligt billigt. Jeg tror, det er et af de billigste restaurantbesøg, vi havde på vores tur.

Efterfølgende delte min veninde og jeg en milkshake efter at have rykket vores stole længere ind i skyggen for ikke at blive solskoldede. Derefter var vi atter klar til at drage ud på eventyr, nu på fyldte maver.

Reklamer