Grillet fisk på stranden 1

Vores fly landede over middag på øen Mahé på Seychellerne, hvorefter vi af en af rejseselskabets chauffører blev kørt ad stejle bjergveje til hotellet, der lå ved stranden Beau Vallon på vestkysten af øen. Da vi havde pakket lidt ud og fundet os til rette, gik vi en tur på stranden og var totalt overvældede af varmen og skønheden.

Da vi begav os nordpå stadig langs stranden, kom vi efter cirka 20-30 minutter til en stor parkeringsplads med en masse boder, der primært solgte mad og drikkevarer. Vi var egentlig på vej til La Plage, som jeg havde læst skulle være godt, men der duftede så fantastisk af grillstegt fisk og krydderier, at vi besluttede at spise her i stedet.

Vi havde endnu ikke fået vekslet vores medbragte Euro og Dollars til Seychelliske Rupees (SCR), og det så ikke ud til, at boderne tog kort, men det viste sig ikke at være et problem at betale med Euro og Dollars. Jeg husker ikke, hvor meget vi kom af med, men det har været knapt 50 kr. per person for mad og drikke.

Grillet fisk på stranden 2
Grillet fisk på stranden 3
Grillet fisk på stranden 4
Grillet fisk på stranden 5
Grillet fisk på stranden 6

Vi pegede de to fisk ud, vi ville have, og så blev de grillet på en stor grill sammen med andres bestillinger. Jeg valgte en red snapper, og som tilbehør fik vi stegt ris, mangosalat og noget chutney af en art.

I en anden bod købte vi passionsfrugtjuice, og så satte vi os hen på nogle træstubbe og nød den smukke solnedgang over Det Indiske Ocean, mens folk badede, og de hjemløse hunde holdt godt øje med eventuelle rester fra de omkringsiddende tobenede.

Det var en ret autentisk følelse at sidde der på stranden og spise en hel friskfanget fisk i den lune aften, og selvom det ikke var den store kulinariske oplevelse, så var det en fed måde at starte vores ferie ud på.