La Plage 1

Første indlæg om Seychellerne skal handle om den restaurant, som blev vores absolutte favoritsted at spise, nemlig La Plage ved stranden Beau Vallon på øen Mahé. Vi boede lige ti minutters gang længere henne ad stranden, så det lå i en ganske passende afstand.

Jeg havde læst om La Plage før turen, og vi endte med at blive så begejstrede for stedet, at vi faktisk nåede at spise her fire gange, før vi skulle videre til næste ø. Jeg lagde ud med ved første besøg at falde totalt pladask for deres exotic lemonade med sirup fra eksotiske frugter toppet med danskvand. Mums! Sådan et kæmpe glas stod til ca. 55 kr.

Ved vores første besøg bestilte jeg en hel lokalfanget hummer, hvortil der fulgte en grøn salat, stegte ris og tre slags dyppelse med henholdsvis kreolsk tomatsovs, aïoli og mayo. Hummeren kan bestilles i tre forskellige størrelser, og jeg valgte mediumstørrelsen på 400-500 gram til ca. 245 kr.

Det smagte simpelthen vanvittigt godt! Hummeren var tilpas grillet og meget saftig, og tilbehøret var lige i øjet. Særligt den kreolske tomatsovs var et hit, og min veninde var også ganske begejstret for sin blandede tallerken med fisk og skaldyr.

La Plage 2
La Plage 3
La Plage 5
La Plage 4

To af de andre gange, vi var der, valgte vi at bestille lidt forskelligt fra deres tapaskort, blandt andet indbagte blæksprutter med tatarsauce, sværdfisksatay, thai fish cakes med sød chilisauce, muslinger dampet i hvidvin og grillede hvidløgsrejer.

Så sad vi hver især og hapsede fra de forskellige tallerkener, hvor vi havde hver vores favoritter, mens vi nød de smukke omgivelser på stranden med det turkisblå hav og de frodige bjerge i baggrunden. Særligt var blæksprutteringene og dyppelsen til virkelig lækre!

Der var drivende hedt selv i skyggen, så cirka hver femte minut blev en diskret sprinkler/forstøver i markisen aktiveret, så man fik små, kølige dråber ned over sig. Det var enormt rart!

Den sidste gang, vi spiste aftensmad på La Plage, valgte jeg en af deres pastaretter, nemlig spaghetti med tomat og basilikum. Den var rigtig god, men efterlod dog plads til en dessert, så jeg valgte en mousse af belgisk mælkechokolade med jordbær og mynte til ca. 75 kr. Nam nam, det var godt!

La Plage 6
La Plage 7
La Plage 8
La Plage 9
La Plage 10
La Plage 11

Serviceniveauet svingede lidt, men overall var personalet meget opmærksomme og venlige lige med undtagelse af en enkelt dag, hvor en mandlig tjener (som vi i øvrigt ikke havde set før eller mødte igen) virkede super ugidelig og virkelig må have haft en off-dag.

Vi morede os lidt over, at en af de faste tjenere på et tidspunkt hoppede i bikini og gik ud i vandet med champagne og øl til nogle folk, der var sejlet hen til restauranten i båd. Det kan man da kalde service! Men at dømme ud fra teksten på båden kan det muligvis have været ejeren af stedet, såeh… ;-)

Alt i alt var La Plage uden nogen som helst tvivl vores yndlingssted at spise, mens vi var på Mahé. Jeg kan især anbefale deres exotic lemonade og skaldyrsretterne, som virkelig var fortræffelige og så endda til fornuftige priser kvaliteten taget i betragtning.