pizza-med-kantarel-og-fennikel-1

Når man er nået dertil, hvor man begynder at føle sig som den adipøse marcipangris, der ofte tenderer mandelgave hos Familien Danmark, og man efterhånden bare gerne vil have noget andet indenbords end kød og sovs, er der her en passende opskrift på en nem, hurtig og ikke mindst velsmagende vegetarpizza.

Et ekstra gode er også, at man kan købe ind til den inden juledagene, uden at ingredienserne når at blive dårlige (med mindre man er exceptionelt dårlig til at opbevare madvarer), og hvis man døjer med syndromet juledovenskab, kan man gøre som mig på de viste billeder: Bruge en færdigdej. Oh gru, kan man det som madblogger? Ja man kan så.

Når hverdagen er travl, og energien ikke er til at slå en dej op og derefter vente tålmodigt, og alternativet med snasket take-away ikke just er tillokkende, synes jeg, at færdig-pizzadej er ganske i orden, selvom det smagsmæssigt ikke kan måle sig med den hjemmelavede slags. Nogle gange må man altså bare prioritere og acceptere, at man ikke er Wonder Woman.

Jeg har selv planer om at lave en pizza som denne 2. juledag, når vi ligger med udspilede maver på sofaen her hjemme og hviler ørerne efter to dage i familiens skød. Opskriften kommer her.

pizza-med-kantarel-og-fennikel-2

INGREDIENSER (til én bageplade):

• En pizzadej efter eget valg
• 4 spsk. tomatpuré (den fra Mutti er virkelig god)
• 2 spsk. olivenolie
• Et lille fed hvidløg
• Salt og peber
• 1/4 fennikel
• En bakke kantareller (eller andre svampe)
• En bakke cherrytomater (Datterino er min favorit)
• 2 pakker frisk mozzarella, drænet
• Frisk basilikum

pizza-med-kantarel-og-fennikel-3

FREMGANGSMÅDE:

• Rul dejen ud på bagepapir
• Bland tomatpuré og olivenolie, og pres hvidløget ud i
• Tilsæt salt og peber, og rør blandingen godt rundt
• Smør tomatblandingen jævnt ud på hele pizzadejen
• Skær fennikel i papirstynde skiver, og fordel dem på pizzaen
• Rens kantarellerne grundigt for jord mellem lamellerne
• Fordel kantarellerne og cherrytomaterne ud over pizzaen
• Findel mozzarellaen, og fordel den ud over pizzaen
• Bag pizzaen i ovnen ved cirka 200 grader i 10-15 minutter
• Pizzaen er færdig, når den har taget farve og er sprød
• Servér med frisk basilikum på toppen

Reklamer