kjaers-kaffebar-1

Lige over for rutebilstationen i Aarhus ligger Kjærs Kaffebar, som jeg passerer i bussen hver morgen og eftermiddag til og fra arbejde. Da min kæreste og jeg så forleden skulle mødes med min kærestes bror, der sad i et forsinket tog fra København, valgte vi at slå os ned her til et par kopper kaffe i ventetiden.

Vi havde ikke besøgt stedet før, men jeg var straks solgt, da vi kom ind i rummet, der minder om en blanding mellem en hyggelig dagligstue og en moderne Aladdins hule med farverige gulvtæpper, guldbestik og massevis af levende planter.

Min kæreste fik et par kopper espresso, min svoger ligeså, da han dukkede op, hvorimod jeg fik mig en fremragende chai latte, og så delte vi en skøn skive bananbrød med stykker af mørk chokolade og nødder i. Dette første besøg var særdeles vellykket, så jeg besluttede at invitere min mor på morgenmad her, da hun for nyligt overnattede hos os.

Der var mange fristelser, og vi fik svært ved at begrænse os, men min mor endte med at bestille en ølandsbolle med ost samt en portion skyr med hjemmelavet granola, og jeg tog mig en gang ristet rugbrød med avocado, pesto og hytteost. Derudover fik vi os hver en gang chai latte.

kjaers-kaffebar-2kjaers-kaffebar-3kjaers-kaffebar-4kjaers-kaffebar-5

Både brød og kager laves fra bunden af de to ejere af stedet, som er mor og datter, og det er også dem, der driver stedet til daglig. Der har kun været én på arbejde ad gangen, de to gange jeg har besøgt stedet, så der er lidt naturlig ventetid på mad og drikkevarer, men det gør nu ikke spor.

Min mor og jeg fik serveret vores chai latter, og derefter kom maden på bordet lidt ad gangen – til sidst min avocadomad, som jo også var den, der tog længst tid at tilberede. Udenfor silede regnen ned i det dunkle morgenlys, og det var meget stemningsfuldt at sidde indenfor i varme og hyggelige omgivelser og have god tid til morgenmaden.

På et tidspunkt skulle min mor på toilet, og hun spurgte vores værtinde, om hun havde et toilet til benyttelse. Det viste sig desværre, at der ikke er noget kundetoilet i kaffebaren, men at der henvises til toiletterne ovre på rutebilstationen, og hun tilbød min mor en 2-krone, som det kræver at få adgang til toilettet med derovre.

Mens min mor var ude i regnen for at finde et toilet i en by, hun ikke er kendt i, kunne jeg imidlertid tjekke mails på telefonen, da kaffebaren har fri adgang til WiFi. Jeg ville dog have foretrukket min mors selskab, mens jeg spiste resten af min morgenmad, og det tog alligevel cirka et kvarter, før hun var nået tilbage igen, og da var jeg nødt til at gå for at nå på arbejde til tiden.

kjaers-kaffebar-6kjaers-kaffebar-7kjaers-kaffebar-8kjaers-kaffebar-9

Opsummeret på plussiden er Kjærs Kaffebar et drønhyggeligt sted med god atmosfære, fornuftige priser (40 kr. for avocadomad, 30 kr. for skyr med granola, ølandsbolle med ost 23 kr. og 35 kr. for en stor chai latte) og rigtigt venligt personale.

På minussiden trækker det ret meget ned, at der ikke er noget kundetoilet. Dette faktum alene gør, at jeg ikke ville hænge ud andet end kortvarigt på kaffebaren, selvom det ville være et oplagt sted ellers at sætte sig hen med en god bog, for at arbejde eller invitere veninderne hen.

Jeg håber, at de får rettet op på sidstnævnte, for i så fald kunne jeg meget vel få for vane bevidst at lægge vejen forbi et par gange om ugen, men indtil da må det blive kortere besøg, når jeg tilfældigvis alligevel er i området.