stavanger-villa22-6

Vores første dag i Stavanger blev tilbragt med slendreture rundt i den karismatiske brostensbelagte bymidte med de hvidmalede træhuse, ned til Geoparken, hvorfra ovenviste billede er taget, op igennem Gammel Stavanger og rundt om byens sø, Breiavatnet.

Vi var heldige hele weekenden at have fantastisk sensommervejr med høj sol og blå himmel, og vores norske venner fortalte, at det absolut ikke er normalt med sådan et vejr i Stavanger i efteråret og sågar i flere dage i streg uden regn. Global opvarmning er højst sandsynligt årsagen.

Om aftenen tog vi på Bøker & Børst og fik en enkelt øl, før vi drog videre til restauranten Hall Toll, hvor vores veninde havde sørget for bordreservation til os. Restauranten, der både er et hipt spisested og i weekenderne en populær natklub, ligger helt ud til vandet ved Skansegata og er beliggende i den gamle toldbygning.

Vores veninde fortalte om stedet, at det her ikke er sjældent forekommende, at nyrige, selvfede Harry‘er køber to flasker af husets dyreste champagne, hvoraf den ene beordres til vasken – altså at blive hældt direkte i afløbet… Taktløs og egentligt ret kikset show-off. Den slags typer mødte vi dog heldigvis ingen af på vores tur – kun søde og rare mennesker lige som vores venner.

stavanger-hall-toll-2stavanger-hall-toll-3stavanger-hall-toll-4stavanger-hall-toll-5

Indenfor var interiøret stilfuldt, classy og med dæmpet belysning, så billederne er ikke blevet voldsomt gode, men det var sushien til gengæld ifølge vores veninde, så vi blev enige om at tage et stort fad til deling – og hun havde ret!

Inden sushien kom på bordet, bestilte vi henholdsvis drinks – for mit vedkommende en margarita med rigeligt salt på kanten – og øl fra det norske bryggeri Nøgne Ø samt fra det lokale Lervig-bryggeri. Priserne så vi igennem fingre med – nu skulle weekenden bare nydes.

Vores tjener var noget af det rareste, og vi blev vartet op løbende med både drikkevarer, hyggelig small talk og store smil, og så kom fadet med sushien på bordet. Der var rigeligt af det hele og noget for enhver smag. Fisken var utroligt lækker og tydeligvis frisk, og eneste minus var nok, at makirullerne var rullet lidt sjusket og løst.

Stykkerne var meget store, og vi morede os med vidt udspilede kinder over synet af hinanden, hver gang vi tog en mundfuld. Det var naturligvis en oplagt lejlighed til en fælles-selfie, men det yndige resultat må I tænke jer til…

stavanger-hall-toll-6stavanger-hall-toll-7stavanger-hall-toll-8

I den anden ende af restauranten var der trappeopgang til førstesalen, hvor der fandt en farverig oktoberfest sted med en masse fulde, udklædte mennesker. Det generede for såvidt ikke os, mens vi sad i restauranten, men vi skulle desværre dele toilet med de samme gæster, og det var en mindre hygiejnisk oplevelse.

Vores venner virkede efter toiletoplevelsen lettere irriterede over, at også larmen fra den anden fest lidt kastede en skygge over restaurantens ellers høje klasse og renommé. Tjeneren ytrede ligeledes sin utilfredshed med dette og meddelte, at vores sidste runde drinks derfor var på huset. God stil!

Alt i alt var besøget på Hall Toll trods alt en god oplevelse med gode drinks og rigtig lækker sushi. Selskabet var godt, og humøret var højt, så de høje Norge-priser bliver i den forbindelse mindre vigtige. Kan klart anbefale Hall Toll, men kom forbi en dag, der ikke også er oktoberfest i bygningen ;-)