boker-borst-1

Det sted, der er blevet den absolutte favorit i Stavanger, hvad angår caféer og gå-i-byen-steder, er uden tvivl Bøker & Børst. Der er tale om en farverig kaffe- og ølbar, der både har hyggelige båse med bløde sæder, siddepladser i baren samt langs med vinduerne ud til den farvestrålende gade.

Gaden hedder officielt Øvre Holmegate, men bliver i folkemunde omtalt Fargegaten, da træhusene er malet i et væld af sprudlende pangfarver, så det på det nærmeste ligner dukkehuse, omend med et funky præg i kraft af retro tøjbutikker og hippe caféer.

På Bøker & Børst forefindes på hylderne et væld af både bøger og brætspil, som man kan fornøje sig med under sit besøg, mens man nyder en gang økologisk fairtrade kaffe med en småkage eller en (dyr) skandinavisk specialøl i en af tre forskellige størrelser, eksempelvis Nøgne Ø 35 cl. for 116 NOK – og det svarer så til det største glas.

Ja, alkoholholdige drikkevarer som øl ER altså bare dyrt i Norge, sådan er det jo. Og derfor er det netop fint, at man kan vælge størrelser helt ned til 20 cl. svarende til smageglasstørrelse særligt et sted som dette, der har en masse spændende øl på kortet.

boker-borst-6
boker-borst-3boker-borst-2boker-borst-4boker-borst-5

Bøker & Børst var det allerførste sted, vores veninde tog os med hen i byen den første aften, og det kan jeg absolut godt forstå! Mage til hyggeligt sted skal man lede længe efter, og så har de sågar (røgfri) gårdhave med borde og stole.

Vi kom der også den efterfølgende aften, hvor en DJ spillede reggaemusik, og der var masser af glade folk på dansegulvet, men musikken var trods alt ikke højere, end at man stadig kunne konversere med hinanden oppe i baren uden at skulle råbe.

Så kort fortalt ville jeg blot sprede budskabet om dette brandfine sted i hjertet af Stavanger – klart en must try, hvis man skulle lægge vejen forbi byen.