retour-steak-aarhus-1

Nu har jeg været på Retour Steak i Aarhus tre gange, siden de åbnede, og eftersom de to første gange var uden kamera, tænkte jeg forleden, da jeg for tredje gang lagde vejen forbi, at det var på tide at få dokumenteret de herligheder, man bliver udsat for dette sted.

Restauranten ligger, hvor det gamle TGV lå lige skråt over for hovedbanegården, og de gør ikke meget for at drage opmærksomhed til sig med blot et diskret print på ruden over døren. Til gengæld føler man sig meget velkommen, så snart man træder ind, og alle tre gange er personalet straks kommet smilende hen og har taget imod os.

Indretningen er en kombination af rå og hyggelig i stilfuld overensstemmelse, hvilket kommer til udtryk i de rå værkstedslamper i lige rækker, de chunky “krystal”-vandglas, mørke marmorborde og klassiske, sortmalede træstole.

Stedet serverer primært store steaks af kvalitetskød i velkendte udskæringer, men der er også indtil flere fiskeretter på menuen, lige som man har mulighed for at vælge sig en gang tatar eller en burger, hvis man ikke lige er i humør til en stor, velstegt steak.

retour-steak-aarhus-2retour-steak-aarhus-3retour-steak-aarhus-4retour-steak-aarhus-6retour-steak-aarhus-5

Bøfferne er én ting – javist, de er gode, det skal de jo også være på et steak house som dette. Men hvad der yderligere bør fremhæves ved dette sted, er altså drinksene. Hold nu fast, de er gode! Den mest specielle hedder “slow camel” og består af gin, kamelmælk, citron, sukker og bitter. Den er syrlig, men lækker og med et sart lyserødt skær.

Derudover er deres “bee’s knees” med gin, acacia, citron og peber også lækker og forfriskende, og min kammerat fik kørt et par stykker ned ved vores sidste besøg. Mine to favoritter er dog “smokey sundown” og “retour colada”.

“Smokey sundown” er den, jeg foretrækker at starte med og drikke til maden. Den består af vanilletequila, havtorn, grand marnier, citron og ahornsirup, og så bliver den serveret med røg, som giver en snert af lejrbål til drinken – en duft, der er indbegrebet af barndomshygge.

Efter hovedretten er jeg blevet fan af deres “retour colada” med rom, ananas, citron, is, estragon og kokossirup. Nom nom! Mere let og frisk end en traditionel piña colada, men de samme smagsnuancer. Og så serveret i en kobbergryde med sugerør til. Derudover er der også “dark ‘n’ stormy” på drinkskortet, men den mangler jeg stadig at afprøve.

retour-steak-aarhus-7retour-steak-aarhus-8retour-steak-aarhus-9retour-steak-aarhus-10retour-steak-aarhus-11

Deres forretter er store, og deres bøffer er store. Jeg har tidligere bestilt deres kammuslinger til forret, og det resulterede i, at jeg ikke kunne spise hovedretten op. Kammuslingerne blev serveret med majs og svampe og var en lidt fesen oplevelse. Denne gang valgte jeg i stedet en “snack” i form af to østers med chorizo til 25 kr. stykket, og det var passende og samtidigt særdeles velsmagende.

Mine to bordherrer valgte hver især hhv. den halve hummer og ravioli til forret, og de var begge godt tilfredse. Dog var de også ved at gå kolde midt i hovedretten, for det er nogle velvoksne stykker kød, man får på tallerkenen, og sovs og pommes spares der heller ikke på! Tjenerne lader til at være vant til at få spørgsmålet, om mørbradens rødvinssauce kan skiftes ud med deres berømte bearnaise, og det kan den i øvrigt sagtens.

Jeg har både prøvet deres “lille” ribeye på 350 gram og den danske mørbrad på 225 gram, og det er virkelig noget lækkert kød! De forstår i den grad at stege en bøf til perfektion. Skal smagsløgene forkæles med godt kød, kan jeg altså klart anbefale Retour Steak og foretrækker personligt dette sted frem for MASH eller Köd.