bacchus-1

En fredag i august var jeg taget til Odense for henholdsvis at gense en gammel gymnasieveninde om lørdagen og fejre min kusines 2. sæt (!) tvillinger, der skulle døbes om søndagen. Fredag stod den dog på hygge sammen med min mor, så vi besluttede at tage ud at spise.

I toget mod Fyn forsøgte jeg at google mig frem til nogle gode fiskerestauranter i Odense, dog uden det helt store held. I stedet faldt jeg over Bacchus, som jeg ikke tidligere havde hørt om, men menukortet så lovende ud. Min mor var også frisk på at prøve det, så da jeg trillede ind på perronen, havde hun allerede haft held med at skaffe et bord til to med kort varsel.

Bacchus har ikke eksisteret i mere end et godt års tid, men deres franske køkken har fået fine anmeldelser i blandt andet Fyens Stiftstidende, og det lille lokale var næsten fyldt til randen, da vi trådte ind på restauranten, hvor en smilende, rar tjener straks fik os til at føle os velkomne og viste os hen til det sidste ledige bord.

Flere retter på menukortet var svært fristende, men jeg valgte til sidst to retter fra dagens tavlemenu: Wagyu-oksekød med svampe til hovedret og kold solbærsuppe med sorbet til dessert. De præcise priser har jeg glemt alt om, men jeg husker det som et yderst rimeligt prisleje. Min mor valgte to retter fra menukortet til i alt 250 kr.

bacchus-2bacchus-3

Bag min mor stod en lille vogn med vinflasker, og jeg øjnede, at der stod Chianti på en af dem. I vinkortet var angivet en god håndfuld vine, der serveres på glas, så jeg spurgte tjeneren, om det var muligt at få et glas af denne. Det var det absolut, omend det var en speciel flaske, der ikke figurerede i vinkortet. Så den fik jeg det sidste af, og nøj, den var god!  – Hvad man jo også burde forvente af et sted opkaldt efter vinguden.

Og så var der kødet: Åh så mørt og saftigt! Hvilket kød fra dette særlige kødkvæg jo netop har ry for, og jeg var nødt til at sende et billede af det til min kæreste derhjemme, som blev grøn af misundelse. Det blev serveret med en lækker, blød jordskokpuré, trøffelglace og svampe til samt grønt drys på toppen. Virkelig en klasse ret!

Desserten var ligeså en succes med en kold suppe af smagstunge, søde solbær, syltede solbær, sorbet, marengs og crunch på toppen. Det hele var faktisk kort sagt perfekt: Særdeles velsmagende mad, god vin, imødekommende personale og fornuftige priser. Toppoint til Bacchus herfra – jeg kommer klart tilbage.