Grillet roulade

Køberoulade. Noget, som de fleste af os betragter som bunden af kagerangstigen på lige fod med Dancakes skriggule citronmåne og Karen Volfs honningsnitter fra hylden nede i Fakta. Kort sagt en discountkage, der signalerer det modsatte af, at man er overskudsmenneske med sans for kvalitet og god smag.

Men de seneste år har hindbærrouladen vundet agtelse i mine øjne, idet et nært vennepar har åbenbaret, hvorledes denne færdigkage kan tilberedes til at smage noget så skønt. Ja, tilberedes, for selvom den skulle være lige til at gå til, efter cellofanen er brudt, bør man i stedet først smide den en tur på grillen.

Hvis grillen er meget varm, eller der forinden har ligget eksempelvis rå fisk eller rødt kød på grillristen, er det smart lige at lægge et stykke folie under. Når rouladen opvarmes, karamelliserer sukkeret, og overfladen af rouladen bliver sprød og lun som en nylavet vaffel.

Jeg lover dig: Det er hindbærroulade, som du aldrig har smagt det før. Det kan anbefales at servere den med kold flødeskum og friske bær til. Vi var, da billedet ovenfor blev taget, løbet tør for bær, men erstattede det med Baileys. Det kan også anbefales.