Kylling og grøntsager i fad 1

Nu er det vist på tide at få nogle af mine egne opskrifter på bloggen igen. Denne gang skal det handle om en omgang saftig økokylling stegt på en bund af mine yndlingsgrøntsager og med tilbehør i form af bønnefritter og dip – mere om de to sidstnævnte i et separat indlæg.

Retten er rørende hurtig at lave og skal efter forberedelse egentlig bare passe sig selv i ovnen. Derfor synes jeg personligt, den egner sig rigtigt godt som en gæsteret, idet vores køkken er så lille, at det stort set er umuligt at være flere mennesker samlet derude, og man som kok derfor ofte er lidt afskåret fra festlighederne.

Man kan improvisere på valget af grøntsagerne, som man lyster, men jeg synes selv, at hovedsageligt cherrytomaterne og svampene bidrager særligt til retten med deres sødme og konsistens.

Pas i øvrigt på med ikke at bruge alt for meget olie, da flere af ingredienserne i sig selv afgiver væske. Det er først, når staniolen tages af, og ovnen sættes på grill de sidste 5-10 minutter, at der er risiko for, at grøntsagerne brænder fast i fadet – spæd i så fald til med lidt ekstra olie inden.

Kylling og grøntsager i fad 2Kylling og grøntsager i fad 3

INGREDIENSER (til 2-4 personer):

En hel eller halv velfærdskylling med skind
Salt & kværnepeber
Stødt paprika

1 bakke cherrytomater
½ squash
½ fennikel
½ rød peberfrugt
½ rødløg
½-1 bakke svampe
1-2 fed hvidløg
Salt & kværnepeber
Olivenolie

Mængderne ovenfor er cirkaangivelser, for jeg tømte egentlig bare køleskabet, sidst jeg lavede denne ret, og da det for vores vedkommende kun skulle mætte to personer, var der også rigeligt til min frokost dagen efter.

Kylling og grøntsager i fad 4Kylling og grøntsager i fad 5

FREMGANGSMÅDE:

• Halvér tomaterne, skær squash, fennikel og peberfrugt i tern
• Skær løget i en passende størrelse både, del lagene fra hinanden
• Rens svampene, fjern roden, og skær dem i passende stykker
• Bland alle grøntsagerne sammen i et stort fad
• Pres hvidløget over, krydr med salt og kværnepeber
• Vend det hele rundt med en passende mængde olivenolie
• Læg kyllingen oven på grøntsagerne, krydr med salt, peber og paprika
• Dæk fadet med staniol, bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter
• Fjern staniolen, og sæt ovnen til grill med lågen let på klem
• Hold godt øje med, at kyllingen ikke bliver brændt
• Når skindet er blevet sprødt, er retten klar til at blive serveret
• Servér med ovnstegte grønne bønner og dip (opskrift følger)