The Inn San Francisco 1

Såfremt man skal på ferie i San Francisco og ikke orker de gængse upersonlige hoteller downtown med trafikstøj, turistfælder og deslige, vil jeg hermed anbefale et intet mindre end formidabelt hotel i San Franciscos latinamerikanske bydel, The Mission, nemlig The Inn.

Hotellet er lokaliseret i to victorianske kæmpevillaer, der ligger side om side på South Van Ness Ave. blot to blokke fra områdets hovedgade, Mission St., og fem blokke fra Valencia St., som er meget happening med sine alternative specialforretninger, up and coming spisesteder og pulserende natteliv. I mine øjne et rigtigt fedt område at bo i.

Selve hotellet er gammeldags indrettet med tykke gulvtæpper, dagligstue med klaver og mormorlamper med frynsekanter. Der er en stor engelsk have med nedsænket terrasseområde, hvor man kan spise morgenmad, i et hjørne af græsplænen er et hyggeligt lille cafébordarrangement, og så er der hot tub, som man må anvende hele døgnet.

Oppe på taget af hovedbygningen er der desuden en tagterrasse med forrygende udsigt ind over byen og ud mod bugten. Den er møbleret med liggestole og havebord, så man både kan solbade og spise deroppe. Den første morgen vågnede jeg før de andre og gik op og nød den fineste solopgang på taget, før jeg gik ned for at få morgenmad.

The Inn San Francisco 2The Inn San Francisco 5The Inn San Francisco 3

Morgenmad er inkluderet i opholdet – og hvilken morgenmad! I den ene dagligstue er der fra kl. 7 til kl. 11 linet op med diverse herligheder, mens der bliver spillet dæmpet klassisk musik. Man må helt selv vælge, hvor man ønsker at indtage sin morgenmad, og mens vi valgte at sætte os i haven, var der flere af gæsterne, der foretrak det store bord i den tilstødende dagligstue, hvor man også fandt dagens aviser.

Morgenmadsbuffeten bestod af diverse frisk frugt udskåret og anrettet på fade, kogte æg, kødtærte, vegetartærte, desserttærte, bagels, brød i flere afskygninger, kager, muffins, kødpålæg, ost og adskillige typer cereal som cornflakes, müsli og havregryn.

Derudover var der drikkevarer i form af kaffe, koffeinfri kaffe, te, friskpresset appelsinjuice, mælk, soyamælk og mandelmælk, så det skortede absolut heller ikke på drikkevarer. I et lille køleskab fandtes der også diverse sodavand og soft drinks, som man kunne købe, hvis man blev trængende i løbet af dagen.

Det var simpelthen den mest overdådige morgenmadsbuffet, jeg nogensinde har oplevet! Og det føltes lidt, som om de andre gæster, der trissede rundt i stuerne, var en slags fjerne familiemedlemmer. Stedet har så hjemlig en atmosfære, at det smitter af på en som gæst, hvor man både hilser på hinanden, snakker lidt sammen og kan være stille sammen.

The Inn San Francisco 7The Inn San Francisco 4The Inn San Francisco 6

Hele dagen er der gratis frisk frugt inde i den ene dagligstue, og derudover er der også et hjørne med sherry og portvin til fri afbenyttelse. Det var godt nok ikke verdens bedste sherry eller portvin, men hele ideen var bare så fin, at min kammerat og jeg en eftermiddag tog os hver et glas og satte os ud i havens boblebad og skålede med stil.

Hotellets personale er i øvrigt også noget af det sødeste, man kan forestille sig. Man får en varm velkomst og en rundvisning, når man ankommer, og de fortæller gerne om byen og giver tips, hvis man ikke har været der før. Desuden har de en lille hund som husmaskot, som altid er med på job, når dens ejer Marty sidder i receptionen. Så hyggeligt!

Prisen på værelserne på hotellet er tilsvarende dem downtown, selvom det ligger et stykke væk, men man får også bare så meget mere for pengene dette stemningsfulde sted. Jeg er ret sikker på, at jeg vælger at bo på The Inn igen, næste gang jeg tager til San Francisco, og stedet anbefales klart herfra.