Kähler Hammershøi 1

Bloggen har været ramt af både højsommerlig solskin og influenza, så det har stået lidt sløjt til med indlæggene på det sidste. Til gengæld ligger der efterhånden en masse billeder klar til at danne rammerne om kommende indlæg, når tiden er til det, og det er den tilfældigvis nu, så i dette indlæg skal I høre om mine nye tallerkener fra Kähler.

Jeg har længe været forelsket i lige præcis disse små, dybe tallerkener fra Kählers Hammershøi-serie. Formen tiltaler mig så meget, at jeg ofte tager mig selv i at stryge hånden nænsomt ned ad den smukt buede kant, som giver mig associationer til de perlemorsfine muslingeskaller, jeg samlede på stranden ved mine bedsteforældres sommerhus som barn.

Normalt er jeg mest interesseret i klassisk service af ældre dato fra eksempelvis Bing & Grøndahl – godt gammeldags håndværk med en historie og tidstraditionelle linier, men mine riflede fra Royal Copenhagen samt disse er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Hammershøi-serien fra Kähler er opkaldt efter kunstneren Svend Hammershøi, der designede og kreerede blandt andet krukker og vaser hos Kähler igennem 55 år indtil sin død i 1948. De fleste af hans kreationer havde rillerne som gennemgående tema, og disse har været inspirationen til Hammershøi-serien, som den norske designer Hans-Christian Bauer står bag.

Kähler Hammershøi 2

Jeg sukkede faktisk længe efter disse tallerkener, men var lidt for nærrig til at give 199,95 kr. stykket for de seks tallerkener, jeg gerne ville have hjem i køkkenskabet, som Kähler-butikken tager for dem. Men så var jeg en dag heldig at finde fire styk til salg på Trendsales, som jeg fik forhandlet ned til 439 kr. inkl. levering!

Efterfølgende kom der Goodie Days i Magasin, hvor der for Goodie Card-holdere var -20% på blandt andet deres Kähler-produkter, hvor denne tallerken stod til en nypris på 179,95 kr., så jeg købte de sidste to til samlingen for i alt knapt 290 kr.

Og de fine tallerkener var al besværet og ventetiden værd! Jeg er smadder glad for dem og bruger dem faktisk næsten dagligt. Eksempelvis fungerer de perfekt til koldskål, øllebrød og jordbær med fløde, hvilket jo er særdeles vigtigt med den forhåbentligt varme sommer, vi går i møde.