Oahu Kailua 1

Billedet her ovenfor er taget på en af de bedste hikes, jeg oplevede på O’ahu, hvor vi vandrede i et officielt lukket område ved et vandreservoir, men hvor man uofficielt er velkommen til at smutte igennem hullet i hegnet og gå en tur op til vandfaldet på toppen, hvilket både lokale hundeluftere og eventyrlystne turister nyder godt af.

Naturen på Hawaii er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har oplevet, og det indbød helt naturlig til at tage på adskillige hikes, mens vi var der. Derfor var det også vigtigt, at vi for det første altid sørgede for at proviantere rigeligt med væske i rygsækkene og derudover få en god morgenmad inden afgang, for sådan en stejl vandretur kan være fysisk krævende.

Vi var så heldige, at vi en af morgenerne blev budt på hjemmelavede amerikanske pandekager af den flinke fyr, vi lejede huset af. Ja, han insisterede faktisk på, at han ville lave det til os en af dagene, så vi skulle bare sige til, når det passede os. Og så dukkede han ellers op med de fineste pandekager, store, saftige blåbær, ahornsirup og pisket citroncreme som prikken over i’et.

Oahu Kailua 2Oahu Kailua 3Oahu Kailua 4

Det var de lækreste pandekager, og jeg kan garantere for, at der blev spist helt op! Det var guld værd at sidde der i sit midlertidige Hawaii-hjem og spise lune amerikanske pandekager og drikke friskbrygget Kona-kaffe sammen med en flok gode venner, mens solen skinnede udenfor og indbød til en ny, begivenhedsrig dag.

Det var vores sidste hele dag derovre, og det var med nu at få det allersidste presset ud af citronen for dette ophold, for der er ingen, der med sikkerhed ved, hvornår vi får mulighed for at vende tilbage til dette fantastiske sted på jorden.

Så efter at have konsumeret alle pandekagerne ovenfor, tog vi på hvalkigningshike og spiste efterfølgende den bedste frokost på et steakhouse lige i nærheden. Mere om det i næste indlæg, som bliver mit allersidste indlæg om Hawaii (i denne omgang).