Shrimp Truck 1

En dag, hvor nogle stykker af os havde valgt at tage en roadtrip rundt på O’ahu, og vi blandt andet fik hiket i et frodigt bjergområde og badet i vandfald, valgte vi at spise frokost ved en af de famøse shrimp trucks ved Kahuku på den nordlige side af øen.

Min søster havde i sine guidebøger læst om det ultimative sted at spise rejer, og det viste sig at hedde Romy’s Kahuku Prawns & Shrimp og ligge lidt længere væk fra byen end de andre trucks, men vi opgav at finde det og valgte i stedet Famous Kahuku Shrimp.

Da min søster efterfølgende slog det op i en af guidebøgerne, viste det sig, at de frarådede vores valgte sted med begrundelsen, at det ikke var nær så velsmagende som de andre steder såsom Romy’s. Oh well, det må vi jo så gøre om en anden god gang, men faktisk var det slet ikke så dårligt. Det var en besynderlig oplevelse i en vis grad, jovist, men det smagte faktisk ganske okay.

Jeg valgte en omgang coconut shrimp, som var store rejer vendt i kokos og derefter stegt og serveret med kogt ris samt limesaft i et lille bæger. Rejerne smagte faktisk som kokosmakroner med reje i – temmelig spøjst, men egentlig ganske udmærket. Limesaften hældte jeg over risene, og så var de også lidt mere spændende.

Shrimp Truck 3Shrimp Truck 2Oahu nordkysten 1

Når man havde bestilt og betalt, fandt man et bord i det overdækkede telt i forlængelse af vognen, og så ventede man, til ens mad blev råbt op. Ret simpelt og relativt hurtigt tilberedt.

Efterfølgende kørte vi hen til en surferstrand med kæmpe tunnel-bølger og røde advarselsflag hele vejen langs stranden, så vi holdt os på god afstand af vandkanten. Virkelig et imponerende syn, men vi var åbenbart distræte et øjeblik, for pludselig stod tre ud af fire af os i vand til hofterne, haha! Dumme turister…