Restaurant Ét 1

Et par dage før min fødselsdag var jeg ude at spise med to af mine bedste veninder, og da pengene denne gang ikke rakte til luksusgourmet som hos Miró eller Nordisk Spisehus, valgte vi at booke bord hos Restaurant Ét, der både har lækker mad på menuen, store portioner og fornuftige priser.

Den ene af mine veninder havde i modsætning til os andre to ikke været der før, og hun blev virkelig positivt overrasket. Vi lagde ud med et glas hvidvin hver, og jeg var særdeles imponeret over, hvor godt tjeneren ramte min smag, da jeg bad om noget mineralsk og petroleum-agtigt. Det var lige hovedet på sømmet!

Til forret valgte debutanten husets klassiske fiskesuppe med croutoner, revet gruyère og aïoli, og den scorede virkelig point og levede mere end rigeligt op til forventningerne. Min anden veninde valgte en forret, som jeg nu har glemt hvad var, tsk! Men det var noget fra dagsmenuen med laks, beder, rødder og grønt. Mere husker jeg ikke, men den ses til gengæld på billedet lige nedenfor, og hun var godt tilfreds.

Min forret bestod af to perle blanche-østers med fortræffelig vinaigrette, citron og knasende sprød toast til. Atter nogle velsmagende, delikate østers fra dette sted, selvom jeg er relativt ny inden for det der med rent faktisk at kunne lide smagen af østers.

Restaurant Ét 3

Restaurant Ét 2

Restaurant Ét 4

Løbende igennem hele aftenen mæskede vi os i øvrigt alle i det lune brød (to slags), smør og syrliggrøn kryddermayo, der var sat på bordet og løbende blev fyldt op på ny.

Til hovedret gik debutanten efter laksen lavet sous vide ved 42 grader og serveret med skalotteløg, vanille, pink grape, rosenkål og skovsyre, og det var lige så begejstrede udråb hun kom med undervejs i hovedretten som ved forretten, så jeg tolker det, som om den smagte sådan ok godt.

Min anden venindes hovedret var… ja, det kan jeg så heller ikke huske, men det var vist nok en velfærdsgrisebasse med sovs og en masse lækkert gøgl til, og det var også en del af dagsmenuen. Endnu et styk tilfreds veninde, sådan som jeg erindrer det.

Min hovedret var i teorien en forret, men jeg vidste jo fra tidligere besøg, at deres retter er pænt store, så jeg satsede på, at den kunne gøre sig fint som hovedret til trods for kategoriseringen. Den bestod af tynde skiver hjortekølle røget over dansk bøg og serveret med pocheret æg (yay!), babyspinat, muskatfløde og vaffel lavet på… svampe! Stort hit!

Restaurant Ét 5

Restaurant Ét 8

Restaurant Ét 6

Restaurant Ét 7

Efter hovedretten skulle debutantveninden desværre gå, og ud over det selvsagt fantastiske selskab var hun også meget begejstret for maden denne aften – jeg tror, at Restaurant Et har fået en ny fan.

Og så var vi to tilbage. Vi besluttede at trøste os over at være blevet forladt med at bestille en omgang dessert hver. Det var sådan set et ganske udmærket plaster, selvom vi egentlig var ved at nå vores mæthedsgrænse.

Min dessert var en såkaldt “eksotisk nytårs clean-out” med en masse frugt i form af mango, passionsfrugt, ananas og syltet banan, og så var der en slags småkagelåg på blandt andet med pistacienødder. Under låget gemte der sig også en skøn sorbet, nom nom! Meget sødt og frugtigt.

Min veninde valgte atter en ret fra den der irriterende hukommelsesforplumrede dagsmenu, men det var jo helt klart en dessert med sprøde flager af ukendt type, gule klatter, kyskager, mynteblade, kagelignende ting, noget is og noget, der godt kunne ligne chokolade. Det har jeg totalt styr på. Se selv:

Restaurant Ét 9

Restaurant Ét 10

Så kunne vi altså heller ikke mere. Vi bad om regningen, og den var ikke helt vanvittig, selvom vi havde spist os fede i god mad. Jeg gav for mine to østers, forret (=hovedret), dessert, et glas hvidvin og en cola i alt 438 kr. Det er til at overkomme.

Det var en hyggelig aften med masser af latter og tøsesnak, mens vi frydefuldt fyldte maverne, og sådan nogle aftener burde man ved nærmere eftertanke egentlig nok have nogle flere af i denne mørke, kolde tid.