Pocheret æg 1

I sidste uge bitchede jeg lidt over, at det er stort set umuligt at opdrive et sted i Aarhus, hvor de til morgenmad, brunch eller frokost tilbyder pocheret æg. Jeg havde aldrig selv før lavet pocheret æg, men havde læst og hørt, at det ikke skulle være særligt nemt.

Ikke desto mindre kvindede jeg mig op og søgte lidt rundt på nettet for at se, om der ikke skulle være en nogenlunde sikker metode til succes. Flere steder anbefales det at bruge vita wrap, men rent miljøkemisk frigives der ved kogning af vita wrap stoffer, der er usunde for os. Så den model droppede jeg hurtigt.

Til gengæld fandt jeg en video på youtube, hvor en amerikansk gut siger en masse tvivlsomme ting, men trods alt ender med at vise, hvordan han har succes med sin metode: At anvende en sigte! Så det ville jeg også prøve.

Vores komfur går fra 0-9, og jeg satte varmen på 6 under foretagendet, da vandet ikke må koge undervejs. Derefter slog jeg ægget ud i sien, så den mest flydende del af æggehviden blev sorteret fra og dernæst vippede det forsigtigt ned i vandet. Til sidst satte jeg vandet langsomt i cirkelbevægelse med en ske, så ægget samlede sig om sig selv.

Pocheret æg 2 Pocheret æg 3

Jeg gentog med endnu et æg, så der var to i gryden, og langsomt begyndte de at tykne og blive ugennemsigtige. Det så ret sejt ud, og jeg erkender, at jeg var pavestolt over, at det lykkedes mig ikke at fucke totalt op som ellers forventet.

Efter cirka fire minutters tid i det varme vand tog jeg æggene op, og jeg serverede dem med en omgang svampe og cherrytomater stegt i hasselolie. Æggene viste sig at være pocherede til perfektion, og det var et fremragende morgenmåltid.

Så hvis du er i tvivl, om du kan finde ud af at pochere et æg: Det er meget nemmere, end man skulle tro. Denne metode har indtil videre virket tre gange for mig uden dikkedarer. Så bare kom i gang!