Rarbar steak bearnaise 1

Dette indlæg har været så uhyggeligt svært at lave, for hver gang jeg har forsøgt, er mundvandet begyndt at løbe uhæmmet alene ved synet af billederne. Derfor har jeg valgt at skrive dette indlæg på fyldt mave, idet mit seneste forsøg resulterede i endnu et besøg på Rarbar for at få stillet lysten.

For en måneds tid siden var jeg med min kæreste og hans bror forbi Rarbar, hvor de fik burgere, og jeg valgte stedets steak bearnaise med et glas rødvin til. Jeg fik en dejligt rød moppedreng af en bøf, som jeg knapt kunne spise op, hvortil en særdeles lækker bearnaise med tilpas syrlighed blev serveret med lidt sprød salat og friturestegte kartofler.

Jeg havde ikke fået kameraet med, så mobilkameraet måtte klare sagen, og selvom billederne ikke blev specielt gode, var de gode nok til igen og igen at minde mig om den gode smag, og forleden blev det for meget – jeg måtte på Rarbar igen.

Det var ikke specielt svært at overtale min kæreste – hvilken mand ville også takke nej til kød, sovs og øl på en hverdagsaften? Jeg valgte selv et glas kraftig spansk rødvin til, og der gik ikke mere end 15-20 minutter, før vores bøffer stod foran os.

Rarbar steak bearnaise 2 Rarbar steak bearnaise 3 Rarbar steak bearnaise 4

Bøffen var denne gang godt halv størrelse af, hvad jeg havde fået sidst til samme pris (210 kr.), men det gjorde faktisk ikke spor. Den var velstegt tilpas rød, mør og smagte mildest talt himmelsk! Bearnaisen var desværre ikke synderligt varm – eneste minus ved denne aften – til gengæld smagte den, så englene sang.

Sågar den fintsnittede salat var jeg imponeret over, for omend den var simpel og i moderat mængde, var smagen så frisk og crisp, at den ikke bare blev ligegyldigt fyld på tallerkenen, men virkelig blev nydt. Kartoflerne var knasende sprøde, og den kraftige rødvin var bare lige prikken over i’et.

Ja, der er jo ikke tale om en restaurant, der specialiserer sig i bøffer, men jeg er så positivt overrasket over kvaliteten af denne ret på Rarbar, at jeg føler mig nødsaget til at anbefale den varmt til alle, der har smag for steak bearnaise.