Kartoffelmad med spidskål

Nu nævnte jeg godt nok forleden i indlægget om tarteletfyld, at nogle af ingredienserne bestod af en portion kogte kartofler, jeg havde haft til hensigt at lave til kartoffelmadder. Et par enkelte af disse kartofler endte faktisk som hovedrolleindehavere på en mad, som indlægget her skal handle om.

Nogle gange kan det på madblogs godt komme til at handle lidt for meget om fin og fornem mad, men det behøver hverken være dyrt eller fancy for at smage godt, hver gang man putter noget i munden. Og der er vores danske tradition med smørrebrød jo et fremragende eksempel. Med få virkemidler kan en kedelig rugbrødsmad pludselig forvandles til en attraktiv lækkerbisken.

Så da jeg forleden fik lyst til en kartoffelmad, blev det altså med stil. Rugbrødet var som sædvanlig Oldtidsbrød fra Schweizerbageren i M. P. Bruunsgade, og efter et lag tandsmør, som det sig hør og bør, blev der lagt et lag med frisk spidskål, kogte kartofler i skiver ovenpå, en stråle mayonnaise og til sidst drys med salt, peber og topping i form af dild og tallerkensmækker.

Jeg er de sidste år blevet meget mere bevidst om at mindske madspild, og i stedet for at lade de overskydende kogte kartofler fra aftensmaden sygne hen i køleskabet kan det klart anbefales at bruge dem til en kartoffelmad eller i en cremet jordskoksuppe som denne her.