Torsk med bagt tomat og fennikel 1

Juhuuu, endelig sommerferie! I første omgang er det dog kun en enkelt uge, men med det lune vejr, vi har haft indtil videre i denne uge, er jeg allerede godt tilfreds.

Jeg har spist jordbær med fløde til morgenmad, stået i køkkenet med åben altandør og nydt at have god tid til at lave mad, og så har jeg fået puslet om mine krydderurter og pottet stueplanterne om.

Mandag til frokost besluttede jeg at lave denne varme ret – ovnbagt torsk tilsat små tomater, fennikel, oliven og toppet med krydderurter. Det blev en frokost langt over forventning, og jeg endte faktisk med at spise hele herligheden, selvom der i teorien er til to personer.

Jeg kunne sagtens forestille mig at lave samme ret med andre slags fisk, men nu havde de tilfældigvis fersk torskefilet i den lokale Føtex, så derfor blev det altså torsk denne gang.

Torsk med bagt tomat og fennikel 2
Torsk med bagt tomat og fennikel 3

INGREDIENSER (til to personer):

1 stor torskefilet (eller anden fisk)
½ fennikel
En bakkefuld små tomater
En håndfuld oliven
En skive citron
Olivenolie
Citronsaft
Et par kviste krydderurter
Salt & peber

– – –

FREMGANGSMÅDE:

• Hæld lidt olivenolie i bunden af et fad
• Læg fisken i fadet
• Halvér tomaterne, og fordel dem oven på fisken
• Skær fennikel i mindre både, og fordel dem i fadet
• Udsten og halvér olivenerne, fordel dem i fadet
• Hæld lidt olie og citronsaft ud over herligheden
• Krydr med kværnepeber og rigeligt salt
• Del citronskiven i fire, læg dem oven på fisken
• Læg et par kviste krydderurter på toppen
• Bag i ovnen i ca. 30-40 minutter ved 200 grader
• Når tomaterne har taget farve i kanterne, er det klart
• Fjern krydderurter og citronskiver før servering

Torsk med bagt tomat og fennikel 4

Jeg serverede retten blot med persille, som jeg havde dryppet med frisk citron og rosmarinolie, men man kan sagtens lave en salat til eller servere med eksempelvis kartofler vendt i pesto.

For at give ekstra smag lagde jeg en kvist estragon og en kvist vietnamesisk koriander på toppen, før fadet kom i ovnen, men man vælger bare de urter, man bedst kan lide. Næste gang vil jeg i øvrigt putte endnu flere tomater i, for de var virkelig gode!

Jeg valgte at give fisken rigeligt med salt, lige som tomaterne også fik en del salt på snitfladen for at opveje den sødme, de udvikler ved bagning. Det smagte forrygende! Og det er en ret, jeg helt klart skal lave igen snart.