Vincafeen 1

Et af mine yndlingssteder at mødes med gode venner og få lidt godt at drikke er Vincaféen i Borggade. Ejeren er den samme, der står bag Løve’s Bog- & Vincafé i Nørregade en spytklat derfra samt Løves Antikvariat og Løves Forlag.

Vincaféen er en lille hyggekrog i den yderste del af latinerkvarteret næsten helt oppe ved Nørre Allé, og de palme-agtige planter, kulørte lamper under markisen og vakkelvorne træstole giver den et helt specielt sydlandsk præg.

Man kan både sidde ved almindelige borde, i vinduet, i baren eller ved to-mandsborde udenfor, men der er kun plads til ca. 20-30 gæster i caféen ad gangen, og det er hændt flere gange, mens jeg har været der, at stedet har været helt fyldt op, og folk et gået forgæves selv på hverdagsaftener.

Stedets størrelse er med til at bidrage til den intime, hyggelige stemning, lige som den dæmpede musik også får en til at føle, at man sidder et eksotisk sted i det sydlige Europa og sipper lokal vin frem for i sommerkolde Aarhus.

Vincafeen 2 Vincafeen 3 Vincafeen 4

Væggene i vincafeen er plastrede til med specialbyggede vinreoler fra gulv til loft, og disse er opdelt efter geografiske områder, hvor vinen kommer fra. Flaskepriserne står i vinkortet samt på en snor om flaskehalsen, og alle vine fås på glas derinde til ca. 1/4 af flaskeprisen. Fremragende koncept!

Det kan være svært at vælge, når man sidder med vinkortet, hvor udvalget er meget bredt, men vintjenerne er søde til at hjælpe og brandgode til at guide, og de gør det hellere end gerne.

Jeg er ret vild med den søde Visciola af Luigi Giusti fra Marche-regionen i Italien. Den består af 50% af den lokale Lacrima-drue og 50% kirsebærsaft, og den kan nærved drikkes som saftevand, uhm! Den er fuldfed og rund, men serveres dejligt afkølet.

Stedet serverer også oste og charcuterie med enten to forskellige slags til 75 kr. eller fire slags til 120 kr., og man kan også få en blandet tallerken. Sidstnævnte prøvede jeg for nyligt, og den var himmelsk! Der var også lækkert brød og dyppelse til samt den mest fantastiske rosmarinolie.

Vincafeen 5 Vincafeen 7Vincafeen 6

Løve’s Bog- & Vincafé er større arealmæssigt og har et noget større udvalg af vine, til gengæld er de nu åbenbart gået væk fra at servere alle vine på glas som på Vincaféen, så det nu kun er en enkelt side med vin på glas, der forefindes i deres vinkort. Ærgerligt!

Så alt i alt kan jeg bare sige: Skynd dig at gøre dig selv den tjeneste at besøge Vincaféen! Det er klart et af de mest stemningsfulde og rare steder at tilbringe en hyggelig aften med nærmeste venner, hvis man samtidigt er glad for vin af fremragende kvalitet.