Restaurant Miro Aarhus 1

I juni var jeg med min søster, svoger og kæreste endnu en gang forbi Restaurant Miró. Det er ingen hemmelighed, at det er en af mine absolutte yndlingsrestauranter, så indlægget her bliver primært en billedstorm af den gode mad samt en kort beskrivelse af, hvad der blev serveret.

Stemningen var som altid god hos Toni og hans team, og vi valgte denne gang seks retter hver til 638,- med tilhørende vinmenu også til 638,- og efterfølgende kaffe som afrunding. Det blev sent, før vi gik derfra, men det havde været en fremragende aften med ganeforkælelse og godt selskab.

Vi fik anvist et bord nede for enden ved den imponerende vinreol, og som sædvanlig lå det printede menukort allerede klar til os rullet fint sammen ved hver kuvert. Det er virkelig et smart koncept, da man kan skrive noter på og tage det med hjem efterfølgende.

Der kom vand og brød på bordet samt dyppelse i form af smør, Karl Johan-remoulade og fedt med røg og løg. Sidstnævnte var jeg ret tosset med! Denne gang sprang vi boblerne over og gik direkte i gang med menuen.

Restaurant Miro Aarhus 2 Restaurant Miro Aarhus 3 Restaurant Miro Aarhus 4

Vi fik serveret en lille appetitvækker før den egentlige menu, og den bestod denne gang af kalvecarpaccio med syltet gulerod, strandsennep og brøndkarse. Uhm, en lækker og frisk lille hapser.

Derefter kom første forret på banen bestående af laks, komprimerede hvide asparges, dild, æggeblomme og puré på hvidløg. Det var klart en af de bedste retter denne aften! Og desuden tog retten sig noget så yndig ud på tallerkenen, at jeg havde ret svært ved at udvælge billederne til indlægget her.

Vinen til denne ret var en 2013 Pinot Blanc, Josmeyer, fra Alsace. Den havde noget citrus over sig og var i det hele taget meget sommerlig med noter af stikkelsbær og lime. Rigtig godt match til den smagsmæssigt delikate forret.

Næste forret var Rømø-rejer (uhmm!), syltet gul tomat, grøn tomatsauce, fennikel og komprimeret selleri. Vinen hertil var en 2013 Sauvignon Blanc, Momo, fra Marlborough, New Zealand. Den havde simpelthen den skønneste duft à la tomat! Derudover var den frisk og let urtet à la nyslået-græs i smagen. Eminent kombination af smagsnuancer i forret og vin.

Restaurant Miro Aarhus 5 Restaurant Miro Aarhus 6 Restaurant Miro Aarhus 7 Restaurant Miro Aarhus 8

Den efterfølgende forret bestod af blålange med ærter, emulsion af nødder og en sauce af brunet smør og soya. Ganske god fisk, men særligt det grønne tilbehør var knasende lækkert, og sammensætningen udgjorde en virkelig velsmagende harmoni.

Vinen til retten var en 2011 Chardonnay, Arboleda fra Aconcagua Costa, Chile. Den var særdeles interessant med associationer hen ad havgus, kolde nætter og salt. Smagen var smør-agtig, røget og mineralsk, og tjeneren fortalte, at dens delikate smag bundede i at have ligget på fransk egetræsfad.

Sidste forret var stegt foie gras med rygfilet fra kanin, rabarbervinaigrette, hindbær syltet med rosmarin og hvidløg, en grøn “klods” af fennikel, purløg og spidskål samt klaret smør og toppet af med rød skovsyre. Ud over herligheden kom en kaninglace smagt til med hindbær. Sikke en omgang!

Jeg elsker foie gras, omend den stegte udgave af og til kan være lidt tung og voldsom. Denne var dog i en tilpas mængde og særdeles velsmagende med lækker stegeskorpe, og derudover gjorde hindbærrenes syrligsødme, at det ikke blev for bastant.

Vinen til dette var en 2013 Cru Juliénas, Cuvée Prestige, fra Domaine de la Combe Darroux i Frankrig. En vin, der har ligget på gamle egefade og har vældigt med frugtsyre. Duften gav mig associationer til flødekarameller, og smagen mindede om hindbær og kærnemælk. Skøn vin!

Restaurant Miro Aarhus 9 Restaurant Miro Aarhus 10 Restaurant Miro Aarhus 11 Restaurant Miro Aarhus 12

Hovedretten blev jeg en anelse skuffet over. Den var ikke dårlig, slet ikke, men jeg er bare så vant til altid at blive imponeret på Miró, og denne ret faldt bare ikke lige i min smag. Den bestod af kalv lavet på bankekød, kalvebrissel, champignon- og gulerodspuré, smørdampede karotter, strandkål og morkelsauce.

Vinen til hovedretten var en 2011 Alberaia, Sangiovese, fra Toscana. Den var en kraftkarl med sine noter af mørke frugter og en god portion garvesyre. God følgesvend til maden, omend denne ikke rigtigt tog kegler ved mig denne gang.

Min kæreste er mr. Ost, så han skulle naturligvis have ostetallerkenen, hvorimod vi andre hoppede på dessertvognen. Så han fik en omgang Brie de Meaux med æble, gran og revet sommertrøffel, og selvom han ikke normalt bryder sig om trøffel, var denne meget mild af karakter, så den kunne godt gå an.

Vinen til osten var en pudseløjerlig størrelse: En Pommeau fra Brænderiet Enghaven, der ligger i Randers. Den var meget rund og fyldig og smagte lidt hen ad pæreskræl. Vældig spændende!

Desserten var en is på skyr, nøddegrenache, klatter af hyldegelé, syltede jordbær og sponge cake. Uhm, det smagte udsøgt! Vi fik en 2005 Château Mauras sauternes fra Bordeaux til, der fyldte munden med søde noter af abrikos, honning og mango.

Restaurant Miro Aarhus 13 Restaurant Miro Aarhus 14 Restaurant Miro Aarhus 15 Restaurant Miro Aarhus 16 Restaurant Miro Aarhus 17

Efter maden drak de andre et glas calvados eller grappa, hvorimod jeg arbejdede med sjatterne af al den gode vin, jeg havde fået til maden. Til sidst rundede vi alle af med en god kop kaffe, før vi trippede hjem under dynerne.

Jeg er vant til, at vi går “all in”, hver gang vi besøger Miró, og derfor kommer der også til at gå flere måneder imellem af og til. Det er egentlig lidt en skam, for man kan jo sådan set nøjes med blot tre retter for 398 kr. og et par glas vin til, så man ikke bliver uvenner med sin bankrådgiver.

Miró holder dog sommerlukket fra d. 18. juli og en måned frem, og det er jo lige om snart. De skulle dog vende stærkt tilbage sidst i august, og jeg glæder mig allerede til mit næste visit.