Northside 1

På Northside Festival var der rigeligt med madboder af forskellig art, lige som man ud over øl kunne købe blandt andet drinks, kaffe, vin, cider etc. Men der var også flere boder, hvor man havde mulighed for at købe snacks, til når man blot havde lyst til lidt at hapse, mens musikken spillede.

Festivalen er gennemgående fokuseret på bæredygtighed og gode råvarer, hvilket eksempelvis de forskellige sorteringsskraldespande og den høje procentdel økologiske madboder vidner om. Derfor var de tilgængelige fødeemner også væsentligt sundere end traditionel festivalmad.

Om søndagen gik jeg over til champagne-området med en klar forventning om, at jeg skulle have mig nogle af de østers, jeg havde set meget frem til. Desværre var der lukket og slukket i østersbaren, og det må enten have betydet, at de var løbet tør for østers, eller at det kun var en midlertidig stand. Virkeligt skuffende!

I stedet spadserede jeg lidt rundt og kom forbi tapasbaren, der havde kanapé-lignende hapsere af forskellig art samt fine, små bakker med grønne oliven. Sådan en bakke måtte jeg have mig, og den kostede mig 25 kr.

Northside 2

Senere samme aften, mens solen var ved at forsvinde over Åbyhøj, gik vi ad junglestien om i Outside, Northsides lille oase mellem træerne med blandt andet bålsted, rom- og cigarbar, trægynger og grødbar. Her var der også en landmadsbod, hvor de solgte jordbær og friske ærter såvel som andre gode sager.

Sådan en posefuld ærter kan jeg ikke sige nej til, og prisen var blot 30 kr., hvilket den i øvrigt også var for en bakke jordbær, men de var desværre udsolgt på det tidspunkt. Efterfølgende satte vi os hen på træstubbene og nød dem, mens bassen fra blå scene dunkede ovre fra den store plads.

Da mørket var faldet på, var jeg blevet træt af at hælde alkohol ind, og i stedet kiggede jeg mig om efter noget friskpresset juice. Jeg blev af en veninde anbefalet Mikuna, en vegansk bod med en masse hippie-agtige fristelser, så den måtte jeg (lettere skeptisk) prøve.

Jeg valgte mig en juice med blandt andet ingefær og appelsin til 40 kr., og set bort fra den gavmilde mængde gulerod i, var den ganske lækker. Der var også tre andre slags at vælge imellem, men jeg nåede desværre kun at smage denne ene. Jeg gætter dog på, at man kan få dem i deres restaurant på Frederiks Allé.

Northside 3
Northside 4

Den sidste slags snack, jeg mæskede mig i under Northside, var edamame-bønner, som man kunne få ovre i sushiboden i champagne-området for 45 kr. Og for sådan en stor skålfuld er det alligevel ok billigt, synes jeg.

Jeg tog den med tilbage til vores lille “camp”, hvor to af de tilstedeværende i øvrigt slet ikke kendte edamamebønner! De smagte for resten ganske udmærket (ja, altså bønnerne), men var dog noget overkogte til min smag. Mere bid i havde været at foretrække.

Alt i alt var der rige muligheder for sunde, lækre snacks og hapsere på Northside, og ovennævnte var med garanti ikke de eneste, men blot dem jeg selv lige nåede at sætte tænderne i.