Northside - Den Lille Kro 1

Den første aften på Northside Festival valgte vi – en gruppe på fem personer – at spise aftensmad på Den Lille Kro, der tilbød god, gammeldags dansk mad, og jeg havde fået lyst til stegt flæsk med persillesovs, og den var de andre heldigvis også klar på.

Vi fik med det samme et bord, og det havde nok at gøre med heldig timing, for da vi gik derfra efterfølgende, var der opstået en mindre kø for at få bord. Prisen for en enkelt ret bestående af enten stegt flæsk med persillesovs, stegt rødspætte, hakkebøf med bløde løg eller gryderet var 200 kr. inkl. en enkelt genstand.

Vi valgte alle fem den stegte flæsk med persillesovs, og der blev drukket henholdsvis øl eller hvidvin til maden, som blev indtaget ved pænt opdækkede borde med rød- og hvidternede duge i gammeldags krostil.

Selve flæsken smagte godt, omend jeg klart har fået bedre flæsk andre steder. Stykkerne varierede noget i sprødhed og tendens til gummikonsistens. Ikke desto mindre var det udmærket flæsk taget omstændighederne i betragtning.

Northside - Den Lille Kro 2 Northside - Den Lille Kro 3
Northside - Den Lille Kro 4

Kartoflerne var faste, omend overkogte på den helt rigtige “mormor-måde”, som den slags jo hører sig til stegt flæsk, hvis du spørger mig. Jeg foretrækker nemlig at mose kartoflerne sammen med sovsen til en god, klæbrig pærevælling, uhm!

Sovsen var til gengæld lidt mystisk, for den var for det første meget gul. Derudover måtte der gerne have været meget mere persille i, og for det tredje var den noget tyktflydende. Men den smagte nu altså godt, og alt i alt var det en fin oplevelse på festivalens lille kro.