Tapas & Paella 1

I starten af april besøgte jeg sammen med tre andre Tapas & Paella til afskedsmiddag, da en af mine venner skulle flytte til København på ubestemt tid pga. arbejde. Det var for mit og de to andres vedkommende første gang, vi besøgte denne restaurant, hvorimod ny-københavneren havde været der flere gange før.

Restauranten er beliggende i Frederiksgade og syner ikke af meget, men så snart man træder indenfor, bliver man hurtigt budt varmt velkommen af stedets ejer (gætter jeg på), Antonio, som er meget serviceminded og en særdeles behagelig vært.

Vi havde bestilt bord i forvejen, men mit indtryk er, at det ikke er overrendt i hverdagene, så man kan sagtens satse på at dumpe forbi og få et bord uden reservation. Vi fik hver især et menukort, som kort blev præsenteret, hvorefter vi kunne granske retterne nærmere før bestilling.

Inden den rare Antonio forlod os, bestilte vi drikkevarer i form af en stor sangria (naturligvis), mojitos og spanske øl, og særligt sangriaen blev nydt med stort velbehag fra min side! Oh, den gjorde godt…

Tapas & Paella 2

Tapas & Paella 3

Tapas & Paella 5

Ja, altså billederne vinder nok ikke særligt mange fotokonkurrencer, for det blev mobilkameraet, der stod for dokumentationen af aftenens retter denne gang. Ikke desto mindre fandt jeg det nødvendigt at tage billeder, for maden var klart anbefalelsesværdig.

Vi valgte at gå all in på tapas, så vi rådførte os med Antonio i forhold til antallet, og så gik vi ellers slavisk igennem hver side i menuen og fandt ud af, hvem der var til hvad, og hvor mange af hver vi skulle have. Det endte med at gå meget pænt op.

Brødet, der kom på bordet, var rigtig lækkert, og det var dyppelsen i den grad også. Der var tre slags at vælge imellem ud over olivenolie, og jeg måtte holde lidt igen for ikke at spise mig tyk og fed i brød, før resten af maden kom på bordet.

Der var både kolde og varme tapasretter, og det fungerede fint at hapse lidt på kryds og tværs, uden at nogen blev forbigået, og vi havde en smadder hyggelig aften og blev stopmætte af den gode mad.

Tapas & Paella 4

Tapas & Paella 6

Tapas & Paella er ikke et hverken dyrt eller snobbet sted, hvilket de mange plastikblomster også afslører, men man føler sig enormt velkommen, og maden er tydeligvis lavet af nogle, der ved, hvordan spansk mad skal smage.

Jeg husker ikke, hvad vi kom af med for den samlede regning, men det var en pris, hvor jeg mener, at alle kan være med. Så jeg vil klart anbefale, at man aflægger Tapas & Paella et visit, hvis man ønsker en hyggelig aften på restaurant med god mad, uden det vælter budgettet.

Jeg kommer i hvert fald igen!