Barrel House Tavern 8

Jeg er taget en tur til San Francisco, så de næste indlæg vil komme til at handle om mine oplevelser herfra. Jeg har tidligere boet herovre ad et par omgange, og det er mit syvende visit til denne fantastiske by, hvor der er mellem 15-20 grader og sol i disse dage. Luksus!

I dag spiste jeg frokost med en af mine gode, gamle venner, som jeg boede sammen med herovre for ti år siden. Han valgte modsat mig at blive boende her og har i dag både familie og egen virksomhed her, og da han i dag havde et ærinde i Marin County, gav han mig et lift til kystbyen Sausalito.

Jeg havde googlet lidt rundt hjemmefra i forhold til gode spisesteder i Sausalito, hvor jeg kun har været én gang før, og jeg kunne læse, at der var mange gode oplevelser på Barrel House Tavern, som også har en storslået udsigt ud over bugten og over til San Francisco. Så det blev stedet, vi valgte at spise frokost.

Min kammerat er ikke stor fan af at spise udenfor, så vi droppede at sidde på terrassen og fik i stedet en god vinduesplads, hvor udsigten var lige så fantastisk, og så slap vi også for blæsten, der ellers var lidt drilsk i dag.

Barrel House Tavern 2Barrel House Tavern 5
Barrel House Tavern 4

Vi valgte som i de gode gamle dage at bestille en margarita on the rocks til maden, og selve frokosten bestod for vores begges vedkommende af en gang tuntatar med blomme-/ingefærsauce, hasselnødder, sesamfrø og en wasabi-aïoli som dyppelse. Derudover var der banan- og sweet potato-chips on the side.

Retten var egentlig en forret, men min kammerat var mest til noget let, og jeg havde lige spist morgenmad knapt et par timer forinden, og da vi også efterfølgende blev fristet af dessertkortet, viste det sig at være alt rigeligt med de to retter.

Fisken var utroligt velsmagende – tun i Bay Area er simpelthen en klasse for sig! Den var virkelig frisk og fuldfed i smagen, og tilbehøret passede særdeles godt til. Jeg pønsede længe på, hvad de lyse chips var (“plantain”), og pludseligt opdagede jeg, at det var banan. Ret sjovt, og det smagte ganske godt.

Margaritaen var ligeledes god, men langt fra en af de bedste, jeg har smagt herovre, og jeg forventer, at jeg skal have mig nogle stykker til, inden jeg tager hjem igen. For er der et sted, de ellers forstår at lave gode margaritas, så er det her i Bay Area.

Barrel House Tavern 5 Barrel House Tavern 6 Barrel House Tavern 7 Barrel House Tavern 1

Min kammerat valgte til dessert en s’more sunday med chokoladeis, graham cracker crumbles, fudge sauce og ristet skumfidus på toppen! Damn, det var en kraftkarl af en dessert! Han måtte da også til skam levne et par skefulde, for den mættede helt afsindigt.

Jeg selv valgte – forudsigeligt nok – stedets crème brûleée med kardemomme, appelsin og cat tongue cookies. Den var lavet til perfektion! Intet at sætte en finger på dér.

Det blev en ret pricey frokost: Forretten stod til $16 og dessert til $9, og samlet kom vi af med nogle-og-70 dollars + drikkepenge (15-20% oveni), så samlet lige omkring 600 kr. i alt.

Det er dyrt i forhold til USA-standarden, men nu betalte man sandsynligvis også primært det ekstra på grund af beliggenheden, hvilket jo er fair nok. Hvis man ikke er på sparevognen, så kan dette sted klart anbefales, såfremt man kommer en tur til smukke Sausalito.