Marimekko socks rolled down 1

For kort tid siden kom jeg forbi Marimekko-butikken her i Aarhus, hvor det viste sig, at de havde et udsalgsbord i kælderen, som jeg følte mig nødsaget til at tjekke ud. Dernede var der seks glas fra Socks Rolled Down-serien, som jeg efterhånden har haft et godt øje til i noget tid.

Godt nok havde jeg på nettet mest haft kig på de turkise, men da jeg så dem i virkeligheden, var de for kraftige i farven til min smag. Derimod var de klare meget meget fine, og jeg overvejede at ønske mig disse i julegave, lige indtil jeg opdagede de røgfarvede på tilbud i kælderen.

Butiksejeren fortalte mig, at den røgfarvede udgår, og derfor havde de valgt at sætte dem ned med -40% fra orginalprisen på 125 kr. stykket. Jo mere jeg betragtede glassene, des mere kunne jeg forestille mig, de ville tage sig rigtigt fint ud sammen med klare vinglas på et opdækket bord, så jeg hapsede fire af de seks glas, der var tilbage.

Glassene blev pakket forsigtigt ind i bobleplast, og de overlevede en tur både på Restaurant Miró og efterfølgende ølcaféen Fermentoren, men da jeg kom hjem sent om aftenen, lagde jeg posen fra mig på sofaen, hvorefter den trillede ned på gulvtæppet og smadrede et af glassene, suk!

Marimekko socks rolled down 3

Næste dag drog jeg atter ned til Marimekko, og de havde stadig to glas tilbage, så dem købte jeg begge med mig hjem. De er mundblæste og varierer derfor lidt i udseendet, men det synes jeg blot giver dem karakter. Derudover er de meget lette og ligger godt og sikkert i hånden på grund af formen.

Jeg var blevet rigtigt glad for disse specielle og i farven lidt gammeldags udseende glas, da jeg satte dem på bordet for første gang i fredags til et mindre middagsselskab. Det viste sig dog, at jeg var den eneste, der ikke fandt dem hæsligt grimme.

Oh well, hver sin smag. Men jeg kan altså godt lide dem, særligt på et bord med hvide og krystalklare nuancer. Så nu poster jeg hermed dette indlæg og er spændt på, om jeg mon er den eneste i verden, der kan se charmen i de røgfarvede nedrullede sokker :-)