Miro Gastro Week 1

I onsdags var vi fire par, der havde besluttet at tage til Gastro Week på Restaurant Miró sammen. Gastro Week er en tilbagevendende begivenhed her i Aarhus – jeg mener at huske, det er to gange om året, det foregår. Her kan man så købe billet til bestemte restauranter og få tre retter for blot 250 kr.

VI har før været til Gastro Week på Miró: For et år siden i oktober 2013 skrev jeg om en menu bestående af skaldyr med svampe, torsk med pancetta og kalv med ærtespirer, og i februar bød Miros Gastro Week-menu på asiatisk laks, perlehønebryst med foie gras samt oksefilet med Karl Johan-bearnaise.

Lige som de foregående gange kunne vi denne gang også tilvælge champagne, dessert og vinmenu. Så det gjorde vi. Et glas Deutz champagne, som er en af ejeren Tonis favoritter, kostede 98 kr., dessert inkl. dessertvin stod i 138 kr., og vinmenuen med et glas til hver af de tre faste retter kostede 268 kr. Ganske fornuftige priser.

Ved hver kuvert lå et print af aftenens menu og de mulige tilvalg. Jeg er stor fan af menukort på denne måde, som man kan tage med hjem og i øvrigt skrive noter i. I det store hele er det en meget “nede-på jorden” måde at introducere menuen på, og selvom Miró er en gourmetrestaurant, er atmosfæren i høj grad generelt meget nede på jorden.

Miro Gastro Week 2

Miro Gastro Week 3

Miro Gastro Week 4

Det var faktisk adskillige måneder siden, at vi sidst havde været på Miró, og Toni tog imod os med store knus! Så føler man sig i den grad velkommen :-)

Der gik ikke længe, efter champagnen var blevet skænket, før der var snak og latter i stor stil omkring bordet, og pludseligt stod første ret foran os: Grillet marineret tun, strimler af kinaradise, citronmayo, sesam, stjerneanis og friske spirer. Saftig fisk og knasende sprødt tilbehør – skøn harmoni!

Vinen til første ret var en 2013 Domaine de Bellevue Sauvignon Blanc fra Loire, Frankrig, som både i duft og smag havde meget dominerende noter af hyldeblomst. En virkeligt frisk og lækker vin, der passede eminent til retten.

Næste ret bestod af et stykke laks med sprødt låg, syltede rødbeder med lakrids og krydderurter. Atter en lækker fiskeret, og særligt den grønne sauce var lige mig.

Vinen hertil – 2011 Bourgogne Pinot Noir, P. Hudelot – var meget speciel, for omend den var rød, var den “slank” og tør på en måde, der passede utroligt godt til fisken. Enormt interessant vin og et virkeligt godt match til retten!

Miro Gastro Week 5

Miro Gastro Week 6

Miro Gastro Week 7

Miro Gastro Week 8

Hovedretten og dermed den sidste af de tre obligatoriske fra Gastro Week-menuen bestod af tre rosa stykker kalvefilet, græskar, solbær, mini-aubergine (såvidt jeg forstod), grønt knas i form af urtecrumble og røgnoter. En rigtig efterårsret, og kalvekødet var saftigt og mørt, som det skulle være.

Vinen til var en 2010 Cabernet Sauvignon, M. Reserva fra Aconcagua Valley, som ifølge Toni havde noter af honning, abrikos og appelsinskræl. Og han havde ganske givet ret, men han havde forinden genopfyldt mine forrige vinglas i en grad, så jeg var blevet pænt bedugget og ikke var i stand til at registrere andet, end at denne vin også var fortrinlig og særdeles drikbar.

Sidste ret var en fabelagtig dessert med kirsebærsorbet, chokolade, kondenseret mælk og poppin’ candy, og den blev serveret med et glas af Tonis gode dessertvin. Navnet på den har også fortaget sig i alko-tågerne. Men den var hældt på en fin hjerteformet flaske, og selve vinen havde en smuk gylden kulør og en rund, blommet smag.

Miro Gastro Week 9

Miro Gastro Week 10

Miro Gastro Week 11

Endnu en vellykket aften i godt selskab og med udsøgt forkælelse af Toni og hans imødekommende crew. Vi må sørge for, der ikke går så lang tid som sidst, før vi besøger dem igen.

Vi slingrede mætte og glade derfra og videre til ølbaren Fermentoren i Nørregade, og selvom jeg var en af de første til at forlade selskabet klokken ca. 23.30, havde jeg alligevel nået at indtage nok til at have en god gammeldags torsdagshangover næste dag, der blev den længste arbejdsdag i mands minde. Men det var det værd…