Solbærgelé 1

Så må jeg hellere komme i gang med de resterende sylteindlæg som lovet i indlægget fra sidste uge med de samlede sylterier hen over sommeren. Som skrevet var det den oprindelige hensigt, at det skulle være blevet til en solbærsirup, men jeg var lige uopmærksom for en stund, og så blev det til den skønneste solbærgelé i stedet!

Jeg har brugt geléen som tilbehør til aftensmaden, når det har været kødfulde eller sovsede retter – her har den bidraget til helhedsoplevelsen med et sødt pift, som man også kan forestille sig, at man ville bruge ribsgelé.

Jeg har i store træk fulgt opskriften fra Lagerbergs Syltebog af Trine Hahnemann og Hanne Rodam, som fås så rørende billigt, at jeg blot vil linke til den på Bogpriser.dk, så I selv kan få syn for sagen.

Opskrifterne er dog ikke helt ens, for en del af mine solbær var nået at blive dårlige, og derudover havde jeg nogle jordbær, der sang på sidste vers, som jeg så i stedet supplerede med. Her får I min version af den meget nemme opskrift.

Solbærgelé 2

Solbærgelé 3

Solbærgelé 4

INGREDIENSER:

• 400 gram solbær
• 100 gram jordbær
• ½ dl. vand
• 350 gram sukker per ½ liter saft

– – –

FREMGANGSMÅDE:

• Vask bærrene under rindende vand, og lad dem dryppe af efterfølgende
• Kog vandet op i en gryde, tilsæt bærrene i det kogende vand
• Lad bærrene koge under låg, indtil solbærrene begynder at briste
• Hæld bærrene i et sylteklæde eller en sigte, og lad det dryppe af natten over
• Saften, der er dryppet af bærrene, måles af
• Bemærk, at det er denne saft-mængde, der skal doseres sukker efter!
• Bring saft og sukker i kog i en gryde
• Lad det simrekoge ved lav varme, indtil konsistensen begynder at tykne
• Hæld derefter massen på desinficeret sylteglas
• Lad det køle af, og opbevar geléen i køleskabet