Food Festival Aarhus 1

Food Festival er blevet afholdt i Aarhus en gang årligt siden 2012, men i år var første gang, jeg var med. Egentligt har jeg hele tiden fundet det et interessant koncept, men jeg er principielt imod at skulle betale indgang til et sted for at kunne købe ind – om så det er mad eller lopper. Specielt når priserne på varerne i store træk er de samme som uden for hegnet.

Ikke desto mindre er jeg på grund af bloggen her med i et netværk, der hedder Mad+Medier, og i deres seneste nyhedsbrev blev det nævnt, at man kunne få en fribillet til Food Festival, da de havde 20 liggende til uddeling til medlemmer. Så sådan en bad jeg pænt om og fik den. Og så skulle der jo tjekkes festival ud.

Food Festivalen strækker sig over en weekend fra fredag til søndag, hvor man kan købe endagsbilletter til 100 kr. i døren og tredagsbilletter til 200 kr. I forsalg koster de hhv. 75 kr. og 150 kr. Hånden på hjertet: Det var en spændende festival, men jeg ville ikke have givet 100 kr. for at komme ind…

Her kommer der en lille fotostorm fra den smukke smukke sensommerdag nede ved Tangkrogen.

Food Festival Aarhus 2

Food Festival Aarhus 11

Food Festival Aarhus 4

Food Festival Aarhus 11

Kort efter ankomsten slog jeg mig ned ved nogle borde uden for et af teltene med boder og fik mig en pizza med bund bestående af portobellosvamp og med tomat og gorgonzola som topping. Den kostede 25 kr. og var ganske udmærket, selvom den væskede meget og krævede et mindre lager af servietter.

I samme bod købte jeg i øvrigt også en bakke livligt dinglende svampefyre ved navn fløjlsfod – en spiffy lille svamp, der minder lidt om bøgehatte af det ranglede udseende. Sådan en bakkefuld kostede 25 kr.

Derefter spadserede jeg rundt på pladsen og nød solskinnet, men droppede at stille mig i de enormt lange køer, der givetvis har ført til gratis smagsprøver. Folk så ud til at vente i evigheder, og personligt synes jeg ikke, at det er en gratis hapser værd, hvor god den så end er.

Nede ved vandkanten var festivalens fisk- og skaldyrsdel meget velovervejet placeret. Den friske duft af hav og udsigten over til Samsø passede godt til temaet, og der var både mindre boder samt et større telt med salg af frisk fisk og skaldyr. Jeg fik mig en lille toppet fiskefrikadellehapser i Thorfisks pavillon. Lidt kedelig som kold hapser, men garanteret lækker lun.

Food Festival Aarhus 5

Food Festival Aarhus 7

Food Festival Aarhus 8

Food Festival Aarhus 9

På Food Festival er der også en hel masse arrangementer, blandt andet foredrag, DM i hotdog, sjov og spas for børn, madværksted, cidersmagning etc. Der var dog ikke noget af det, jeg valgte at deltage i, men helt klart nogle gode initiativer og spændende aktiviteter til en madfestival.

Min klare favorit ved Food Festival var de levende dyr, som både voksne og børn kunne få lidt lærdom om. For eksempel kunne man se, hvor meget plads økologiske høns har i deres indhegning. Der blev skrabet og sandbadet til den store guldmedalje i den sandkasse, hønsene havde, og de så ud til at hygge sig i hinandens nære selskab, og samtidigt havde de god plads at rende på, når de lige skulle strække benene.

Jeg tog et par omgange pladsen rundt og sikrede mig, at jeg fik set det mest spændende, hvorefter jeg købte mig en kirsebærbrus fra Ebeltoft Gårdbryggeri og satte mig i solen for at vente på min mor og hendes ven, der gik rundt sammen. Den kostede 25 kr., men smagte til gengæld også godt.

En time til halvanden fik vi spenderet på Food Festival, og vi rundede af med at gå en tur over i Traktementet, der er den del, hvor der er boder med specialøl og lignende. Der faldt også et par smagsprøver af, men ellers var der ikke voldsomt mange smagsprøver i det store hele på festivalen.

Food Festival Aarhus 10

Food Festival Aarhus 6

Food Festival Aarhus 12

Food Festival Aarhus 13

Min mor er vant til at komme på Kulinarisk Sydfyn, der ligeledes er et stort fødevaremarked, men hvor entréen er 50 kr. samlet for begge de dage, hvor det står på, og så er der et hav af smagsprøver. Så hun var forståeligt nok lidt skuffet over, hvad hun fik for entrépengene på Food Festival.

I det store hele var Food Festival en hyggelig oplevelse, men hvis jeg skal komme igen, så bliver det enten, fordi jeg atter får en fribillet, eller fordi prisen for entré er blevet sænket. Alternativt skal der være flere smagsoplevelser for gæsterne til den billetpris.