Jeg havde i fredags ikke haft planer om at ville anmelde restauranten Köd, da vi var en flok på seks mennesker, der valgte at indtage aftensmaden der, så jeg havde ikke medbragt mit kamera. Ikke desto mindre blev oplevelsen så forrykt, at jeg har valgt at lave et indlæg alligevel blot med middelmådige mobilbilleder.
Vi havde ikke reserveret bord, men da vi dukkede op, fik vi alligevel et bord med den forudsætning, at bordet skulle være ledigt igen kl. 21.15. Så det ville vi bestræbe os på og valgte af den grund også alene hovedret, selvom nogle stykker godt kunne have tænkt sig forret også.
Vi bliver hurtigt enige om, hvad vi hver især skal have, og den mandlige tjener noterer ned for hver enkelt person på sin blok. Vi vælger hver en hovedret med sovs, tilbehør og et glas øl, danskvand eller limonade til. Relativt simpelt.
En anden tjener kommer efter bestillingen og fjerner alle vinglas, og så bliver der serveret øl, danskvand og limonade til dem, der har bestilt med undtagelse af en enkelt. Det undrer os lidt, og vi tænker, at øllen nok er på vej, men til sidst må han spørge efter den, da det viser sig, at de har glemt den. Det kan jo ske for enhver.
Så kommer tallerkenerne med kød på bordet. Det vil dog sige, igen er det kun fem af seks personer, der får noget. En af dem i selskabet, der har fået en bøf, er dog skuffet over, at den er lige lovligt rød, så han beder om at få den stegt noget mere, da han havde forventet en medium.
Da de kommer tilbage med hans tallerken, viser det sig, at de har givet ham en ny bøf, og den er om muligt endnu rødere end den første, og man kan se, da han skal til at skære i den, at den af konsistens virker næsten rå. I den mellemliggende tid har ham, der ikke fik nogen bøf, stadig ikke fået noget at spise.
Der er kommet tilbehør til dem, der skulle have steak fries og chili fries. Desværre har sidstnævnte aldrig set skyggen af chili og er blot almindelige pommes frites. Der er også kommet sovs ind, men kun fem ud af de seks. Derudover mangler fire andre portioner tilbehør, der også var bestilt, som vi efter noget tid spørger efter.
Endelig kommer sjettemandens bøf ind. Han havde ved bestillingen bedt om at få den stegt medium, og tjeneren beklagede ventetiden med begrundelsen, at det var stegetiden, der var skyld i dette. Ikke desto mindre viste hans bøf sig at være bleu, altså næsten rå-rød. Han affandt sig dog med det, da vi var ved at opgive og snart ikke havde mere tid ved bordet.
Smagsmæssigt vil jeg sige, at både min bøf og min bearnaisesauce var ganske udmærket. Til gengæld droppede jeg at spise mit tilbehør i form af stegte svampe, da der var jord i, og rødderne var ikke skåret helt af dem. Alle bøfferne var i øvrigt også badet i flagesalt, som de fleste af os måtte bruge tid på at skrabe af for at kunne smage kødet.
Alt i alt var det en enormt amatøragtig og kikset oplevelse på Restaurant Köd! Kokken har slet ikke forstand på at stege kød som bestilt, og der var alt alt for mange fejl i serveringen ift. både at få, hvad der var bestilt, og rent timingmæssigt.
Den kvindelige tjener undskyldte mange gange, og hun skal have credit for at være meget opmærksom og sød, da det først var gået helt galt. Synd for hende, at hun stod med problemerne, som ikke primært var skabt af hende.
Prisen var for dyr til det, vi fik for pengene, og jeg tror ikke, at der er nogen af os seks personer i selskabet, der kommer på Köd igen eller kunne finde på at anbefale dette sted til andre på baggrund af fredagens oplevelse.
Lene B. said:
Det var dog dybt pinligt. Godt nok kan der opstå “startproblemer” men så mange er jo virkelig amatøragtigt. Tak for “advarslen” tror helt sikkert vi finder et andet sted at spise bøf i Århus. Hvor kan du anbefale at få en GO’ bøf, for teenageren elsker jo et godt stykke kød, og har snart fødselsdag :0) smil Lene :0)
Kammerknas said:
Hej Lene :-)
Til en fornuftig pris synes jeg, at A Hereford Beefstouw er et ganske udmærket sted (det er slået sammen med Bryggeriet). Ellers er Mash også altid godt, men dog noget dyrere.
Men ja, virkeligt pinligt for Köd – særligt at det er selve kødet, de fejler grummest på! Kan absolut ikke anbefales som et sted, hvor de har forstand på kødet.
Lene B. said:
nej. Det burde de i hvert fald have styr på. :0)) Ved du om man kan gå ind og bare drikke en øl på Bryggeriet nu, eller om man skal spise der ? Teenageren og jeg ville gerne ned og nyde en god øl.:0)
Kammerknas said:
Jeg er ret sikker på, at Bryggeriet også serverer øl alene uden mad. Det er vist, som det plejede at være, men ellers kan det måske ses på deres hjemmeside.
Pingback: Øl & kød på A Hereford Beefstouw | Kammerknas
Morten Pedersen said:
Hej Kammerknas
Som skrevet i mail direkte til dig, så erkender vi at det slet ikke er godt nok. Vi ønsker ikke at komme med nogle undskyldninger, blot sige at det ikke er godt nok. Vi tager alt kritik til os, og dit indlæg er vendt med hele personale gruppen.
Vi lover det ikke sker igen, og vigtigst at samme fejl ikke sker to gange.
Vi håber at dig og din vennegruppe har lyst til at give os en chance til.
Med venlig hilsen
Morten Pedersen
KöD
Mp@koedaarhus.dk
Kammerknas said:
Hej Morten
Jeg sætter pris på den dialog, vi har haft over mail, og at du tager både din restaurant og kritikken af denne seriøst.
Tillige takker jeg for din fine invitation, men som sagt kan jeg ikke tage imod det, da jeg har valgt at blogge anonymt for at bevare min integritet som blogger.
Det glæder mig, at kritikken her fra indlægget er taget op med dine medarbejdere, så andre fremover forhåbentligt får bedre oplevelser end den, vi havde pågældende aften.
God weekend!
Mvh. Kammerknas