Köd Aarhus 1

Jeg havde i fredags ikke haft planer om at ville anmelde restauranten Köd, da vi var en flok på seks mennesker, der valgte at indtage aftensmaden der, så jeg havde ikke medbragt mit kamera. Ikke desto mindre blev oplevelsen så forrykt, at jeg har valgt at lave et indlæg alligevel blot med middelmådige mobilbilleder.

Vi havde ikke reserveret bord, men da vi dukkede op, fik vi alligevel et bord med den forudsætning, at bordet skulle være ledigt igen kl. 21.15. Så det ville vi bestræbe os på og valgte af den grund også alene hovedret, selvom nogle stykker godt kunne have tænkt sig forret også.

Vi bliver hurtigt enige om, hvad vi hver især skal have, og den mandlige tjener noterer ned for hver enkelt person på sin blok. Vi vælger hver en hovedret med sovs, tilbehør og et glas øl, danskvand eller limonade til. Relativt simpelt.

En anden tjener kommer efter bestillingen og fjerner alle vinglas, og så bliver der serveret øl, danskvand og limonade til dem, der har bestilt med undtagelse af en enkelt. Det undrer os lidt, og vi tænker, at øllen nok er på vej, men til sidst må han spørge efter den, da det viser sig, at de har glemt den. Det kan jo ske for enhver.

Köd Aarhus 2

Så kommer tallerkenerne med kød på bordet. Det vil dog sige, igen er det kun fem af seks personer, der får noget. En af dem i selskabet, der har fået en bøf, er dog skuffet over, at den er lige lovligt rød, så han beder om at få den stegt noget mere, da han havde forventet en medium.

Da de kommer tilbage med hans tallerken, viser det sig, at de har givet ham en ny bøf, og den er om muligt endnu rødere end den første, og man kan se, da han skal til at skære i den, at den af konsistens virker næsten rå. I den mellemliggende tid har ham, der ikke fik nogen bøf, stadig ikke fået noget at spise.

Der er kommet tilbehør til dem, der skulle have steak fries og chili fries. Desværre har sidstnævnte aldrig set skyggen af chili og er blot almindelige pommes frites. Der er også kommet sovs ind, men kun fem ud af de seks. Derudover mangler fire andre portioner tilbehør, der også var bestilt, som vi efter noget tid spørger efter.

Endelig kommer sjettemandens bøf ind. Han havde ved bestillingen bedt om at få den stegt medium, og tjeneren beklagede ventetiden med begrundelsen, at det var stegetiden, der var skyld i dette. Ikke desto mindre viste hans bøf sig at være bleu, altså næsten rå-rød. Han affandt sig dog med det, da vi var ved at opgive og snart ikke havde mere tid ved bordet.

Köd Aarhus 3

Smagsmæssigt vil jeg sige, at både min bøf og min bearnaisesauce var ganske udmærket. Til gengæld droppede jeg at spise mit tilbehør i form af stegte svampe, da der var jord i, og rødderne var ikke skåret helt af dem. Alle bøfferne var i øvrigt også badet i flagesalt, som de fleste af os måtte bruge tid på at skrabe af for at kunne smage kødet.

Alt i alt var det en enormt amatøragtig og kikset oplevelse på Restaurant Köd! Kokken har slet ikke forstand på at stege kød som bestilt, og der var alt alt for mange fejl i serveringen ift. både at få, hvad der var bestilt, og rent timingmæssigt.

Den kvindelige tjener undskyldte mange gange, og hun skal have credit for at være meget opmærksom og sød, da det først var gået helt galt. Synd for hende, at hun stod med problemerne, som ikke primært var skabt af hende.

Prisen var for dyr til det, vi fik for pengene, og jeg tror ikke, at der er nogen af os seks personer i selskabet, der kommer på Köd igen eller kunne finde på at anbefale dette sted til andre på baggrund af fredagens oplevelse.