Chili 1

I foråret købte jeg en chiliplante i et større supermarked og plantede den ud i en af altankasserne. Jeg bemærkede ikke, hvilken slags chili, der var tale om, da jeg ikke er ægte chilientusiast, men der var fine knopper blandt de lysegrønne blade, og snart kom der også en blomst.

Jeg valgte ligeledes at så kernerne fra en bakke chilimix i nogle små urtepotter, der blev stillet op på rad og række i solen i håbet om hurtig spiring. Efterfølgende blev moderchilierne brugt i en gang chili con carne og viste sig at være de mest harmløse, røvsyge chilier uden smag! Vi brugte hele bakken, og de smagte bare som rød peber. Nitte!

Skæbnen ville dog, at kernerne nægtede at spire trods sol, varme og vanding. Så hen mod sommer såede jeg en ny omgang fra en verificeret STÆRK moderchili, og poof! Så piblede det pludseligt op med små chilispirer efter nogle uger med lummert og fugtigt vejr.

Chili 2

Chili 3

Chili 4

Selve chiliplanten har vokset sig stor og stærk og vrimler nu med mørkegrønne og orange chilier i forskellige former. De skal snart bruges i en eller anden lækker ret. De små efternølere skal bare pynte, for de når højst sandsynligt ikke at bære frugt, før vejret bliver for koldt til deres trivsel.

Men sikke de nyder det varme vejr lige som jeg. Og jeg bliver gang på gang imponeret af, hvordan planter formår at skyde i vejret på ingen tid under de rette forhold.