Absenta 1

I Barcelona boede vi tæt på gaden Carrer de l’Hospital, hvor vi en dag kom forbi Bar Absenta beliggende i nr. 75 over for det gamle hospital, der i dag fungerer som universitetsbygning samt bibliotek og i øvrigt har den fineste offentlige gårdhave.

Vi var på Bar Absenta to aftener på vores tur, hvor de blot tager 1 euro for et glas øl, 2 euro for sangria og – som navnet antyder – har flere forskellige slags absint, hvis man er til den slags.

Jeg havde aldrig før smagt absint, så det skulle prøves. Det er noget kras noget og skal klart drikkes med måde. Den grønne smagte for meget af mint til min smag, men deres blå var ganske udmærket.

Der er både siddepladser i baren i det forreste rum samt en lounge i det bagerste rum, hvor man kan sidde i sofaer og lytte til 90’er-hits fra højttalerne. Der kommer mange studerende på Bar Absenta både på grund af beliggenheden såvel som de billige priser.

Absenta 2

Alt i alt fandt vi Absenta et hyggeligt og afslappende sted at hænge ud i de sene aftentimer på hverdagene især. I weekenderne lader det til, at stedet er pakket med mennesker, og at der generelt fredag og lørdag er meget trangt på dette populære sted.

Vi mødte nogle søde og imødekommende mennesker de aftener, vi var der, blandt andet en grafiker fra Sydamerika ved navn Martín, som var i Barcelona få dage grundet arbejde, samt en meget frisk svensk midaldrende kvinde.

Bartenderen snakker i øvrigt meget lidt engelsk, men kommunikationen var ikke synderligt besværet af dette, selvom både min kammerat og jeg kan meget lidt spansk. Med “cerveza”, “sangria” og “absenta” i sit vokabular kan man nå langt dette sted ;-)

Kælderkold 1

En anden bar, vi også lagde vejen forbi på vores tur, var Kælderkold! Den ligger tæt på Ramblaen på Carrer del Cardenal Casañas, 7 og sælger blandt andet danske specialøl såsom Mikkeller og To Øl. Lur mig, om ikke ejeren er dansk ;-)

Alt i alt kan disse to steder anbefales som hyggelige og behagelige steder at få en after dinner drink eller en kold fadøl på en hed sommerdag.