Bouquera Market 2

En af de ting, man næsten ikke kan komme udenom som turist i Barcelona, er det kæmpestore La Boqueria madmarked ved Ramblaen en spytklat fra Liceu-metrostoppet. Startskuddet for det i dag overdækkede marked lød allerede tilbage i 1217, hvor det blot bestod af nogle få opstillede borde, hvorfra der blev solgt kød og senere også fisk.

I dag er det et stort marked med alverdens fødevarer i form af både kød, fisk, skaldyr, ost, grøntsager, frugt, nødder, søde sager og drikkevarer. Når markedet åbner om morgenen, siges det, at alle de større restauranters kokke shopper rundt for at få fat i de allerbedste og mest friske råvarer samt specialiteterne, før de er udsolgt.

Senere hen på formiddagen og igennem hele dagen er stedet meget overrendt af turister, og min kammerat og jeg besluttede os da også lige for at kigge forbi et par gange. Vi boede i en af sidegaderne lige bag ved markedet, så vi kunne høre, når de åbnede om morgenen og gjorde alt klar til dagen.

Bouquera Market 1

Bouquera Market 3

Bouquera Market 4

Bouquera Market 5

Bouquera Market 6

Det er et imponerende marked, og hvis jeg skulle bo i byen i en længere periode og havde adgang til eget køkken, skulle jeg helt klart shoppe specialiteter og frisk kød herfra. Ikke desto mindre fik vi intet købt i denne omgang. Planen havde ellers været at købe en posefuld af deres skriggrønne chokoladefrøer med hjem, men det må blive næste gang.

Det siges, at det er nede bagerst i markedet, man gør de bedste køb, og at standene tættest på indgangen ved Ramblaen er mere præget af “turistpriser”. Selvom man ikke nødvendigvis er sulten, kan det helt klart anbefales at kigge forbi markedet for oplevelsens skyld.

Reklamer