Ricks 1

I går var jeg med en god veninde på Restaurant Rick’s, der ligger lige ved jernbanebroen på Frederiks Allé. Jeg havde været der blot to gange før, men særligt sidste gang, der var i starten af februar, var det en virkeligt lækker oplevelse! Så selvfølgeligt skulle min veninde også introduceres for dette hyggelige, marokkanske spisested, der er stærkt inspireret af filmen Casablanca.

Min veninde havde sikret os en skøn plads ved vinduet, da jeg ankom, og vi fik lige fra start venlig og opmærksom betjening af både den flinke kvindelige tjener og stedets marokkanske ejer, der alle tre gange, jeg har været der, har både serviceret, konverseret høftligt med gæsterne og stået bag baren i den i øvrigt særdeles karismatisk indrettede restaurant.

Vi valgte at bestille henholdsvis to og tre retter fra deres fristende tapasmenu, og min veninde med de kun to retter supplerede med en dessert efterfølgende. Vi valgte, at vi gerne ville have alle tapasretterne på bordet samtidig, da vi blev spurgt til koordinationen af disse.

Min veninde var fornuftig og nøjedes med at drikke vand denne aften, men jeg, derimod, havde smagt deres margarita sidste gang, og sådan en var jeg nødt til at have igen i ren nostalgi over mine San Francisco-dage, hvor dette var min hofdrink. Og de forstår virkeligt at lave den god på Rick’s!

Ricks 2

Ricks 3

Ricks 4

Min veninde valgte at bestille falafler med krydret dip og frisk salat med tomater og rødløg til samt marokkansk briouat (filodej) med gedeost- og spinatfyld. Hun virkede særdeles tilfreds med begge retter, og flot tager det sig også ud på de fine serveringsfade i glade farver.

For mit vedkommende blev det først og fremmest til en ret med grillet lammespyd med sweet potato-mos og tabouleh, for den havde jeg smagt sidste gang og var ved at flyve til himmels! Lammet var og er åh så saftigt og let rosagrillet, og den dersens mos…! Ih guder, den er fantastisk! Smørblød og sødlig på den helt rigtige måde. Jeg kunne spise en hel tallerken fuld af det alene, hvis det blev stillet foran mig. Den bør prøves!

Jeg valgte også marokkansk salat med cous cous og mynte, da jeg generelt er ret glad for tabouleh, som jeg også tidligere har præsenteret opskrifter på her på bloggen (her og her).

Og sidste ret var for mit vedkommende tigerrejer på brød med cremet pebersauce. Den overraskede virkelig – en rejemad med rogn på en slags franskbrød og med en flødecremet sauce ud over. Men det smagte altså enormt godt, selvom rejerne var lune, hvad jeg normalt ikke er så begejstret for.

Ricks 5

Ricks 6

Ricks 7

Vi blev stopmætte på den gode måde og sad længe og snakkede og lod mørket falde på udenfor, og da min veninde bestilte crème brûlée til dessert og en kop kaffe til, besluttede jeg at få mig en chai latte i håbet om, at den var lige så god som den formidable chai latte, jeg fik på Café Maroc i København. Den kunne dog ikke helt måle sig, men var dog udmærket.

Jeg er jo normalt ret vild med crème brûlée, men lige i går var jeg for mæt til at spise mere. Også selvom jeg allerede havde smagt denne crème brûlée, som absolut er god. Så min veninde måtte nyde for os begge, og jeg er ret overbevist om, at hun nød den.

Vi blev siddende ret længe, men personalet i restauranten gav os indtryk af, at vi bare skulle sige til, hvis vi manglede noget, og ellers fik vi lov til bare at sidde og hygge os ved stearinlyset, som ejeren kom og skiftede ud, da det var ved at brænde ud.

Lyset fra de orientalske lamper i loftet var dæmpet tilpas, og den gode musik i højttalerne ligeså, hvilket skabte en enormt behagelig stemning.

Ricks 8

Ricks 9

Ricks 10

Vi betalte hver for sig, og mens min venindes falafel kostede 68 kr., briouat-retten 75 kr. og crème brûlée 68 kr., skulle jeg for mine tre tapasretter, en udsøgt margarita samt et stort glas chai latte af med i alt 329 kr. Helt utroligt billigt!

Service, atmosfære og mad var til UG, og det er med garanti ikke sidste gang, at jeg har besøgt Rick’s.