Miro gastroweek 1

I den forgangne uge har der været Gastro Week 2013 her i Aarhus. Det er et koncept, der går ud på, at udvalgte restauranter i Aarhus tilbyder tre retter mad for blot 250 kr., og så booker man sig ind på pågældende restaurant og på en bestemt dag og et bestemt tidspunkt (f.eks. kl. 17.00 eller kl. 19.45) via denne side.

Det er også på denne side, at man kan læse, hvilke retter de forskellige steder serverer, og min veninde og jeg var ikke i tvivl, da vi så Mirós menu. Vi købte 5 billetter, så min kæreste, søster og svoger også kunne deltage i herlighederne. Det blev så i tirsdags, vi lagde vejen forbi til god mad hos Toni endnu en gang.

Vi blev som altid mødt med store smil og venlige tjenere, der tog imod vores jakker og bød os hjerteligt velkommen. Toni var allerede i fuld gang med at servicere og konversere med sine gæster, men han var ikke for travl til at komme forbi og fortælle, at det var dejligt at se os igen :-)

Miro gastroweek 2

Miro gastroweek 3

Menuen lå klar til os på print ved vores pladser, og derudover var der sammensat en lækker vinmenu til blot 258 kr. (normalpris 398 kr.), som vi alle sprang med på. Min veninde under lettere gruppepres, men jeg tør godt vove den påstand, at hun ikke fortrød.

Vi nåede slet ikke at overveje pro/con champagne, før Toni besluttede at give os en runde bobler på huset uden protest! Ellers var den særlige Gastro Week-pris 98 kr. for et glas champagne og 78 kr. for cava brut mod en normalpris på henholdsvist 128 kr. og 98 kr.

Og så kom der ellers lækkerier på bordet. Brød og dyppelse var som altid lige i øjet, og frisk postevand blev der løbende fyldt op med af de vakse tjenere. Første ret ses på billede 2 og 3 og bestod af en asiatisk fortolket version af skaldyr, shiso, syltede svampe, syltede agurker, knas, urter og en skønherlig ingefærmayonnaise. Mums!

Miro gastroweek 4

Miro gastroweek 5

Vinen til første ret var en en new zealandsk årgang 2009 ARA Composite sauvignon blanc, og den var utroligt velsmagende med en meget frugtigfrisk mineralsk sødme. Denne vin var min favorit blandt de tre gode vine, vi fik til maden.

Næste ret var tempereret torsk med artiskokcreme, mandler, sprødstegt pancetta, kalamataoliven og grønt på toppen. Desværre fik jeg ikke taget et billede, hvor man kunne se den helt perfekt tilberedte torsk, der smeltede på tungen, men den lå gemt under det sprøde pancettalåg og var helt fantastisk!

Vinen var en fyldig new zealandsk chardonnay Pencarrow-Marborough 2011 Palliser, som min søster faldt fuldstændigt pladask for. Dens duft var særdeles aromatisk, og jeg kunne sidde med næsen nede i glasset og helt glemme at drikke af denne ellers lækre vin.

Miro gastroweek 6

Miro gastroweek 7

Sidste ret af de tre forudbetalte var rosastegt kalv med kartoffelfondant, græskar, syltet citron, ærtespirer og szechuanpeber. Det smagte, så fuglene sang, og særligt den der kraftkarl af en sauce sammen med græskarpuré var bare lækker!

Vinen til denne ret var en spansk Martue 2008 Pago Campo de la Guardia, og den passede som fod i hose til den rosa kalv med dens efterårstypiske følgesvende på tallerkenen.

Vi endte med alle at vælge dessert og et godt glas dessertvin som afslutning. Samlet pris for dette var 128 kr. per person, og det bestod af en omgang hindbærsorbet og hindbærcreme med hvid chokolade, nødder og crumble. Slet ikke en dårlig kombi!

Miro gastroweek 8

Som altid et fantastisk besøg på Miró, og vi skyndte os da også at bestille bord igen til næste besøg i november, for der er efterhånden nogle ugers ventetid hos Toni & Co., så man skal være ude i god tid, hvis man skal have bord.

Vi havde som altid hygget os – grinet, skålet, spist og snakket på kryds og tværs af bordet og naturligvis med Toni, når han i ny og næ kom forbi for at hyggesludre eller fylde vores glas – sidstnævnte både med frivillige og ufrivillige modtagere! Vi blev svært berusede alle sammen, for det er jo så godt som umuligt ikke at drikke, når først de fristende dråber befinder sig i glasset.

Næste hold besøgende skulle indfinde sig kl. 19.45, så aftalen var, at de tidlige hold inkl. os skulle have betalt, når klokken blev 19.15, og vi nåede det lige, uden at det blev forjaget. Rigtigt godt koncept, det der Gastro Week, og rigtigt god restaurant, den der Miró…