Kok & Vin 1

For et par uger siden var min mor og jeg ude at spise god mad i Odense for at fejre en mærkedag i familien, og vi havde i den anledning bestilt bord på Kok & Vin, som var blevet anbefalet os af min søster.

Vi blev taget godt imod, da vi trådte ind i den fransk bistro-inspirerede restaurant med god stemning, retro mormor-porcelæn og smilende tjenere. Vi fik et bord tæt på vinduet og fik ud over de printede menukort også en opridsning af dagens specialiteter. Derefter kom der dejligt brød og vand på bordet.

Min mor og jeg valgte at lægge bund med blot en enkelt østers hver. Hun er heller ikke den store østersspiser, men jeg havde fortalt om min gode østersoplevelse i København sidste år, så vi sprang ud i det.

Kok & Vin 2

Kok & Vin 3

Til hovedret valgte min mor den stegte, panerede rødspætte med artiskokker, muslingesauce og hestebønner, hvorimod jeg trods mange andre fristelser endte med at bestille den rørte kalvetatar med vendte salater og pommes frites.

Jeg kunne se, at en anden ret med pommes frites havde aïoli som tilbehør, og da jeg spurgte tjeneren, om det var muligt også at få med til min ret, svarede han, at jeg kunne få lige det til, som jeg ønskede. Så jeg ønskede aïoli :-)

Til dessert valgte min mor en slags chokolademousse med hindbærsorbet og bær, som ellers hørte til dagsmenuen, men det var intet problem at få denne særskilt. Min dessert blev – meget typisk mig – en omgang crème brulée.

Til østers og hovedretter drak vi hver især et glas hvidvin, som tjeneren havde anbefalet os. Min mors blev en meget sød Domaine Laporte “Le Bouquet” fra 2011, som både duftede og smagte utroligt meget af hyldeblomst – virkeligt lækkert! Tjeneren kaldte den også for “saftevand”, og vi fandt jo så ud af hvorfor.

Kok & Vin 4

Min var meget frisk og havde det petroleums-agtige, jeg så godt kan lide. Det var en Hubert Bouzereau-Gruere Chardonnay-Bourgogne fra 2010. Til desserten fik vi en skøn Porto Boca Vintage portvin fra 1999. Jeg husker kun navnene på disse vine, fordi tjeneren på anmodning var så sød at skrive navnene ned på de vine, vi havde fået.

Vores østers var “Fine de Claire” fra Marennes Oléron og blev serveret med syltede skalotteløg, croûtons og citron. Jeg viste min mor, hvordan jeg foretrækker dem med en teskefuld syltede skalottetern og et skvæt citronsaft på toppen, og vi spiste dem begge således og med nydelse!

Min mors hovedret blev præsenteret, og de havde lagt en lille ekstra gevinst på tallerkenen, nemlig en stegt kammusling. Rigtigt lækkert, og jeg var en anelse misundelig! En smuk, grøn og velsmagende fiskeret, som jeg var heldig at få lov til at smage også.

Min tatar blev rørt på et opslået bord ved siden af os, og tjeneren forklarede og fortalte, mens han tilføjede de forskellige ingredienser såsom lidt sennep, persille og kapers. Pomfritterne kom ind i en papbakke ved siden af min tallerken, og aïolien blev serveret i en lille, yndig skål ved siden af. Jeg tog i løbet af måltidet lidt af begge dele op på tallerkenen ad gangen, så der var altså mange flere pommes til mig end vist på billedet længere oppe!

Kok & Vin 5

Kok & Vin 6

Desserterne var lige som hovedretterne også meget lækre og helt, som de skulle være. Det var generelt en rigtigt god smagsoplevelse og virkeligt god service, vi oplevede på stedet.

Prisen var for to østers, to glas hvidvin, to hovedretter, to desserter og en cola til mig blot 720 kr. Og vi opdagede desværre først, da jeg var hjemme i Aarhus igen, at de havde glemt at opkræve os for portvinen. Lidt pinligt, at vi ikke bemærkede det tidligere!

Men lur mig, om jeg ikke vender tilbage en dag, og så må jeg lægge lidt ekstra i drikkepenge ;-) Det var i hvert fald helt klart et anbefalelsesværdigt sted på alle punkter.