Marinaen 1

Nu lakker det snart mod enden med mine Lissabon-indlæg, men jeg har dog liiige et par indlæg i ærmet endnu, før jeg er helt færdig med at snakke om mad og drikkevarer fra turen i august måned.

På gåturen retur til centrum fra Belém-bydelen nød vi den smukke udsigt ud over Tejo-floden og den røde bro, Ponte 25 de Abril. Et par ældre herrer stod ved bredden og fiskede, en båd kom sejlende forbi i ny og næ, og ellers var der ikke mange mennesker på strækningen.

Da vi nærmede os broen, larmede det mere og mere fra trafikken deroppe, og et stykke forbi den opdagede vi lystbådehavnen med den fineste restaurantpromenade i det område, der hedder Docas.

Marinaen 2

Marinaen 3

Vi trængte efterhånden til en forfriskning og slog os derfor ned på den italienske Pasta Caffé under parasollerne lige ud til vandet. Det var et tidspunkt på eftermiddagen, hvor der ikke var særligt mange mennesker, så vi kunne vælge og vrage mellem pladserne.

Betjeningen var lidt ringe – der var ikke mange smil, og da jeg spurgte, om de havde lemonade, sagde han bare nej og gik. Ikke noget med at tilbyde noget andet eller beklage. Det var faktisk første gang, vi ikke oplevede god opvartning fra tjenernes side.

Vi valgte at bestille henholdsvis et glas rød og hvid sangria, og min kæreste valgte oveni en flaske juice. Derudover var vi blevet lidt lækkersultne og besluttede os for hver vores dessert: En chokoladesag med bær, “Vulcano di Cioccolato”, til min kæreste og panna cotta med bær til mig.

Marinaen 4

Marinaen 5

Drikkevarerne kom først på bordet, og det viste sig helt klart at være den sangria med rødvin, der var bedst, så min kæreste var en gentleman og tog den med hvidvin. Det var simpelthen en luksusfølelse at sidde der ved vandet i den dejlige sydeuropæiske varme og drikke kold sangria, aaaah!

Vi skulle ikke vente frygteligt længe, før vores desserter også kom på bordet. De var begge med rigelige mængder sukkerkogte bær, og det smagte udsøgt!

Ved siden af os ude i vandet svømmede der en masse fisk rundt på må og få, og det var et fascinerende syn, hvor tæt på os de var. Af og til fandt en af dem noget mundgodt, og så styrtede alle de andre til og kæmpede en brav kamp for at få fat i gevinsten.

Marinaen 6

Marinaen 7

Vi sad et godt stykke tid og slog mave og nød stemningen. Ikke desto mindre var der en lille slange i paradiset, for vi sad jo som sagt ret tæt på den store bro, og det larmede rent ud sagt ad helvede til.

Kunne man abstrahere fra lyden, ville stedet være perfekt. Men vi besluttede hurtigt, at vi ikke ville have nerver til at spise aftensmad der og sidde på lystbådehavnen flere timer i træk, så meget som det larmede.

14 euro skulle vi af med i alt for to glas sangria, en juice samt to desserter. Meget billigt, må man sige. Da vi gik derfra, fortog lyden sig gradvist, og vi satte mere og mere pris på stilheden, jo længere væk vi kom fra broen. Stedet kan klart anbefales, men hav larmen in mente.