Martim Moniz 1

Et af de skønneste åndehuller, vi faldt over i Lissabon, var Praça Martim Moniz, som ligger lige ved metrostationen af samme navn (Martim Moniz). Området er opkaldt efter en eller anden portugisisk ridder-gut fra 1100-tallet. Meget spændende…

Vi endte faktisk på pladsen her ved en tilfældighed en af de første dage. Jeg har efterfølgende læst mig til, at det er det mest multikulturelle område i byen, og at der i de omkringliggende gader er mange små specialforretninger, der sælger ting fra alle verdenshjørner.

Det virkede meget som et chill-out sted for både lokale og gæster, og vi lagde faktisk ikke rigtigt mærke til nogen åbenlyse turister på pladsen af en eller anden grund. Den er dog også godt omkranset af træer og pavilloner, der måske skjuler for godt, at der her er den skønneste plads at slå sig ned på og få en forfriskning.

Martim Moniz 2

Martim Moniz 3

Det er en relativt stor og åben plads, hvor der i midten er opstillet et større musikanlæg, som spillede blandet chill-outmusik, mens vi var der. På torsdage og fredage fra kl. 15 og frem til midnat står der til gengæld en DJ og spiller musik, kan jeg læse mig til her.

Langs med pladsens langsider er der små hytter, der hver især sælger enten forfriskninger i form af cocktails, lemonade, øl og lignende eller lettere mad som sushi, sandwiches, vegetarretter, salater, frugt etc. Der er en del at vælge imellem.

Foran alle salgsstederne er der opstillet pavilloner med stole og borde, man kan slå sig ned ved. På pladsen er der også pavilloner med gennemsigtig afskærmning på siderne og med liggestole og chaiselong-agtigt møblement, hvor der var en del, der hang ud.

Martim Moniz 5

Martim Moniz 4

Martim Moniz 6

Vi valgte at slå os ned i halvskygge under en af pavillonerne, hvor vi i den tilstødende hytte bestilte hhv. en frisk lemonade og to øl – for det viste sig, at deres største ølkrus var ret små, så min kæreste tænkte, at han lige så godt kunne bestille to øl på én gang!

Min lemonade lavet på blandt andet hjemmelavet citronsirup var virkeligt lækker og svalende i de 35 graders varme, og jeg var ikke lang tid om at bestille nummer to, da jeg løb tør. Vi sad der nok i over en time og bare nød stemningen og musikken.

Anden gang vi lagde vejen forbi, var også lidt et tilfælde, da vi efter at have vandret rundt i Alfama pludseligt befandt os dér. Og vi var slet ikke i tvivl om, at det atter var det perfekte sted at tilbringe en time eller to til ultimativ chill-out og tiltrængt forfriskningspause.