Electrico

På Rua da Prata, hvor sporvognene kommer rumlende forbi i tide og utide, ligger Fragoleto. En lille fin isforretning blot en spytklat fra Praça do Comércio lige i hjertet af Lissabon. Her kom vi for en lille uge siden forbi ved en tilfældighed og blev fristet til at stoppe op og kigge på udvalget i frysemontren ud mod gaden.

Der var også et udvalg indenfor, og alt i alt fik jeg talt smagsvarianterne op til at være 30 forskellige i alt. Så nu skulle der vælges! Der var de traditionelle med chokolade, jordbær, karamel, lakrids, choko-banan og hasselnød, men også nogle specielle med grøn chai, cookie dough med “poppy seeds” og blåbær, pære, tiramisu, kanel, kasmir chai og kokos.

Min kæreste er jo noget traditionel, så han skulle naturligvis have chokoladeis. Derudover valgte han også hindbær, som jeg fandt et langt mere fornuftigt valg, og den var virkeligt lækker og hindbær-agtig i smagen.

Fragoleto 2

Jeg, derimod, skulle prøve noget nyt. Så mit første valg faldt klart på kasmir chai’en, og den anden kugle blev med “carapino” – cremet karamel med nødder. Namme-nam!

Kasmir chai’en var en super forfriskende oplevelse med en tydelig te-smag på den gode og søde, krydrede måde. Helt perfekt i 35 grader med høj sol. Karamelisen med nødder var også lækker og mere fed i smagen, så de to kugler gik godt sammen.

Vi havde begge valgt at få isen i et bæger i stedet for vaffel, men prisen var den samme, hvad end man valgte: € 2,20 for én kugle, € 3,50 for to kugler, € 4,90 for tre kugler og € 6,30 for fire kugler. En sur engelsktalende madame bag os i køen havde højt udbrudt, at det var alt for dyrt og gik igen. Vi syntes dog, at pris og kvalitet hang godt sammen.

Fragoleto 1

Vi valgte at spadsere ned mod Praça do Comércio og gik en tur langs havnekanten ved Tejo-floden, mens vi smovsede de kolde godter under den blå blå himmel.

Vi endte nede ved Cais do Sodré, hvor der sejlede både tværs over floden til sydsiden et par gange i timen, så vi valgte efter isspisningen at tage en tur over til Cacilhas, hvor vi spiste sen frokost. Det kommer der også et indlæg om i nærmeste fremtid…