Svampebruschetta 1

En af de ting, jeg ud over flødebollerne allerede er blevet meget glad for fra Lagekagehuset, er deres lækre, sprøde ciabattabrød til 30 kr. De er temmeligt store i omfang, og sådan noget brød har jo tendens til efter nogle dage at blive noget tørt i det. Så forleden besluttede jeg mig for at bruge det halvkedelige reste-brød til at lave svampebruschetta til aftensmad.

Der er nu nok nærmere tale om smørristet brød med svampestuvning, om man vil, men brøddelen kan sagtens laves i en mere fedtfattig version i ovnen med olivenolie i stedet.

– – –

INGREDIENSER (til 2 personer):

4-6 skiver ciabattabrød alt efter størrelse
En god klat smør eller olivenolie
1 fed hvidløg
3-4 Shiitake-svampe
1 skive fennikel
5-6 cherrytomater
1/4 piskefløde
Et skvæt æblecidereddike
Salt & peber
Frisk spinat
Friske krydderurter

Svampebruschetta 2

FREMGANGSMÅDE:

• Steg brødskiverne på begge sider i rigeligt smør
• Giv dem alternativt et lag olivenolie, og varm dem i ovnen
• Tag brødene fra, når de er gyldne, og gnid overfladerne med hvidløg
• Smelt en klat smør på panden ved god varme
• Skær Shiitake og fennikel i tern, og steg dem på panden
• Tilsæt piskefløde, og lad det koge godt op
• Tilsæt et skvæt æblecidereddike og cherrytomaterne i både
• Smag til med salt og peber
• Servér stuvningen på brødene toppet med krydderurter
• Tilføj en frisk spinatsalat ved siden af for at give ekstra knas

Så simpelt kan det gøres! Og det smager noget så lækkert, hvis ellers man kan lide fennikel. Alternativt kan man skifte det ud med et halvt løg i små tern, men pas på at smagen ikke overdøver den milde svampesmag, som klart er det bedste ved denne ret.