Tabouleh 1

Onsdag og torsdag har min kæreste været på kursus i København, og derfor har jeg udnyttet chancen og lavet mad, som jeg ved, han ikke bryder sig særligt om, men som jeg til gengæld gør!

Her til aften har den derfor stået på en omgang tabouleh fyldt med friske krydderurter og med smørstegte skaldyr til. I stedet for limesirup, som jeg plejer at lave til tabouleh, forsøgte jeg mig denne gang med en appelsinsirup, som blev virkeligt god!

Opskriften er lavet på slump, og med de nævnte ingrediensers måleforhold var der en god portion til overs, som kan spises til frokost i morgen, så jeg har valgt at mængdesætte svarende til to personer. Here we go:

Tabouleh 2

INGREDIENSER (2 personer):

Sirup:
2 appelsiner
½ citron
Ca. 1 dl. rørsukker

Tabouleh:
Ca. 2 dl. bulgur
Ca. ½-1 dl. belugalinser
Ca. 1 dl. ærter
1 fed hvidløg
½-1 potte frisk mynte
½ potte frisk koriander
½ rød peber
Smør
Urtesalt
Kværnepeber
Hvidløgspulver

Tigerrejer
Kammuslinger

Tabouleh 3

Tabouleh 5

FREMGANGSMÅDE:

• Pres appelsiner og citron
• Hæld saften i en gryde med rørsukkeret
• Kog siruppen ind, indtil en dråbe ikke løber på en kold flade
• Stil siruppen til afkøling i en skål

• Skyl belugalinserne grundigt
• Kog dem i ca. 15 minutter i usaltet vand
• Si vandet fra, og tilsæt salt efterfølgende
• Kog bulgur i saltet vand ca. 15 minutters tid
• Tilsæt evt. hvidløgspulver til vandet
• Si bulguren, og lad det køle lidt af

• Smelt en klat smør i en gryde, steg ærterne heri
• Tilsæt et fed presset hvidløg samt belugalinserne

• Steg tigerrejerne i smør, og krydr med kværnepeber
• Tag dem fra, og lad dem afkøle vendt i lidt af siruppen
• Steg kammuslingerne i smør, krydr med urtesalt og peber
• Når de er gyldne, tages de af varmen

• Hak i mellemtiden mynte og koriander groft
• Skær peberfrugten i fine tern

• Bland bulgur, belugalinser, ærter, mynte, koriander og peberfrugt
• Server taboulehen med sirup over og skaldyr on the side

Tabouleh 4

Man kan sagtens koge bulgur og belugalinser sammen, da de skal have cirka lige meget kogetid, men det vil dog blive en knapt så visuelt attraktiv ret, da belugalinsernes farve smitter meget af. Jeg havde kogt for mange linser i går og tog i dag blot de overskydende og blandede i ærterne.

Det er ikke strengt nødvendigt at tilsætte hvidløgspulver i bulguren, men jeg havde det lige på krydderihylden og synes, det giver et ekstra lille pift. Man kan også koge f.eks. et halvt løg med og blot sortere det fra efterfølgende, når bulguren sies.

Jeg er ikke særligt vild med varme rejer, så jeg valgte at stege dem før kammuslingerne, så de kunne nå at køle af inden servering. De blev vendt i en del af siruppen og krydret med lidt ekstra peber, før jeg stillede dem til side i en tallerken og i stedet koncentrerede mig om kammuslingerne.

Tabouleh 6

Ved serveringen hældte jeg en god mængde appelsinsirup over taboulehen, og ellers blev rejer og kammuslinger serveret ved siden af – saftige og søde!

Fremgangsmåden lyder muligvis omfattende, men det er faktisk ganske simpelt at lave retten her, omend det giver en del opvask efterfølgende. Rækkefølgen af tilbedredningen af de forskellige ting er knapt så vigtig lige med undtagelse af kammuslingerne, da retten alligevel serveres kold eller smålun, og det kun er muslingerne, der skal være varme.

Nu er der blevet luftet grundigt ud i hele hytten, og jeg er muslingemæt og tilfreds, så nu kan gemalen godt komme hjem. Jeg har hjemmelavede frikadeller og det gode rugbrød klar til ham, så det er ikke kun mig selv, der skal forkæles i dag.